Επίλυση σε καυτά προβλήματα της πόλης της Τρίπολης ζητεί η Ένωση Ενεργών Πολιτών Νομού Αρκαδίας

Φεβρουαρίου 11, 2017
Με ανακοίνωση της η Ένωση Ενεργών Πολιτών Νομού Αρκαδίας επισημαίνει μείζονα προβλήματα και  ζητεί την δραστική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής

Η Ένωση Ενεργών  Πολιτών Νομού Αρκαδίας δέχεται  καθημερινά πλήθος παραπόνων από  συμπολίτες  μας, που  αναφέρονται στα  καυτά  προβλήματα  της  πόλης μας και  ζητούν την δραστική  παρέμβαση  της  Δημ  Αρχής .

1)Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας αντί να επιλυθεί ,καθημερινά οξύνεται.

   2)) Η απαράδεκτη  κατάσταση στο κέντρο της πόλης

Στους πεζόδρομους κυκλοφορούν άνετα αυτοκίνητα και μηχανάκια με κίνδυνο των διερχομένων .Οι κανονιστικές διατάξεις που έχουν αποφασιστεί από την Δημ Αρχή δεν εφαρμόζονται. το 2015 έχει ψηφιστεί και ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί, μάλιστα μας πληροφόρησαν ότι ακύρωσε την απόφαση η αποκεντρωμένη διοίκηση .Δεν ήταν νόμιμη η μελέτη; και αν όχι οι νομικές υπηρεσίες του δήμου δεν την έλεγξαν;

   3)  Φορείς και πολίτες παρακολουθούν με .αγωνία την κωμικοτραγική  παράσταση ,με πρωταγωνιστές το Υπουργείο,  τον Περιφεριεάρχη και τον Δήμαρχο, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί χρόνια τώρα με τα σκουπίδια Ακούμε για οριστική λύση  από τις εξαγγελίες   τους και των ΦΟΣΔΑ, ΣΔΙΤ. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πρόβλημα που είτε από ανικανότητα  είτε  εσκεμμένα δεν λύθηκε μέχρι σήμερα.

Πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Τρίπολης αναφέρουν ότι στη θέση Μεγαβούνι έχει διαμορφωθεί ο χώρος  που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις και έτσι  θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά . Είμαστε σε  αναμονή.

4)  Τα αδέσποτα σκυλιά συνεχίζουν να παρελαύνουν στις πλατείες και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας ,με αποτέλεσμα να έχομε συχνά  επιθέσεις  σε        συμπολίτες μας.  

  5) Έχουμε αναφερθεί σε πολλές  ανακοινώσεις μας  για την  τοποθέτηση     φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Μπακοπόυλου και Δήμητρος ,για να αποφευχθούν άλλα ατυχήματα κα να μη θρηνήσουμε θύματα Εκεί στεγάζεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο.

   6)  Σε πολλούς δρόμους της πόλης μας υπάρχουν λακκούβες  με κίνδυνο ατυχημάτων διερχομένων και ζημιών οχημάτων , όπως στις οδούς Σπετσεροπούλου, Ομήρων , 11oυ  Συντάγματος  , Δούνια   και  σε   άλλους .

7)Ο  δρόμος που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο είναι απαράδεκτος , στενός γεμάτος λακκούβες,  χωρίς φωτισμό .Έχουν περάσει χρόνια από την λειτουργία του   και κανείς από τους Άρχοντες της Περιφέρειας και Δήμου   δεν ενδιαφέρθηκαν για τη βελτίωση του . Για να εντοπίσει  κανείς το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυξίδα.

Οι πινακίδες της  τροχαίας  στους δρόμους είναι γεμάτες  αυτοκόλλητα με αποτέλεσμα κυρίως τις βραδινές  ώρες να κινδυνεύουν οι οδηγοί καθώς δεν μπορούν να διακρίνουν καθαρά την σήμανση .

 Η Δημοτική Αρχή θα  πρέπει  να ορίσει πάρκινγκ για τα διερχόμενα τουριστικά λεωφορεία, διότι πολλές φορές δεν βρίσκουν να παρκάρουν  και  αναγκάζονται  να φύγουν για άλλες πόλεις .

. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη προκειμένου να έχουν καθαρή πόλη ,και να κυκλοφορούν με ευκολία στους δρόμους.

      Η  Ε. Ε. Π είναι εδώ για να ελέγχει καλοπροαίρετα , να μεταφέρει στις  αρμόδιες  αρχές τη φωνή των πολιτών , να συνεργάζεται με αυτές και να  βοηθά όσο μπορεί στην επίλυση προβλημάτων .

                                        ΓΙΑΤΟ Δ.Σ

                                         ΜΟΥΤΣΙΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                           ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΤΗΣ    ΕΝΩΣΗΣ  ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

                                              ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia