Πεδίο αντιπαράθεσης οι ενέργειες αποχιονισμού στο Δήμο Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ενέργειες του Δήμου Τρίπολης και η προσπάθεια που έγινε για τη διάνοιξη δρόμων μετά το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και το Δήμο Τρίπολης αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Κώστας Τζιούμης άνοιξε την συζήτηση αναφέροντας: «Υπάρχουν αποφάσεις δημάρχου για αποχιονισμό και αντιπαγετική προστασία οδών, το ποσό των οποίων φτάνει τις 80.000 ευρώ. Είχαμε ένα χιονιά που κράτησε μια μέρα και έγινε μια προσπάθεια αποχιονισμού – οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό στον κ. Παπαδημητρίου – αλλά μέσα στην πόλη δεν ήταν η εικόνα, όπως θα έπρεπε. Θέλω να μας πείτε, που έχουν ξοδευτεί αυτά τα ποσά, γιατί μου φαίνονται πολλά τα χρήματα».

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Τρίπολης απάντησε: «Κάντε ένα αίτημα αυριο για να πάρετε αναλυτικές καταστάσεις με το τι έγιναν τα ποσά. Αδικείτε τον εαυτό σας κ.Τζιούμη, γιατί με αυτά που λέτε δίνεται την εντύπωση, πως λείπατε από την πόλη. Λυπάμαι! Καλό είναι να δημιουργούμε εντυυπώσεις αλλά πρέπει να ξέρετε πως για να ικανοποιηθούν τα τόσα αιτήματαπου προέκυψαν, θα έπρεπε να είχαμε πάνω από 40 μηχανήματα», ενώ συμπλήρωσε: «Για τα χωριά την πρόσβαση την έχει η Περιφέρεια, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ανοίξαμε εμείς τους δρόμους. Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση πως υπήρξε σοβαρό πρόβλημα στην πόλη».

Στη συνέχεια υπήρξαν ερωτήματα και από άλλους δημοτικούς συμβούλους, καθώς όπως ανέφεραν έγιναν δέκτες παραπόνων από κατοίκους χωριών, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που σημείωσαν στις τοποθετήσεις τους, πως και το κέντρο της πόλης δεν ήταν όπως έπρεπε.

Κλείνοντας επι του θέματος τοποθετήθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτικής προστασίας τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Με αυτά που ακούγονται προσβάλλονται όλοι οι άνθρωποι, που πάλεψαν για τον εκχιονισμό. Τα ποσά που ανέφερε ο κ.Τζιούμης έχουν μεταφερθεί από το 2015, καθώς πέρυσι δεν είχαμε βαρύ χειμώνα. Παραμονή πρωτοχρωνιάς αντιμετωπίσαμε το χιονιά μέσα στην πόλη δυο φορές. Είχαμε «παστώσει» την πόλη και μετά έριξε πάλι χιόνι και το πάγωσε. Κάναμε πολύ μεγάλες προσπάθειες για να μην υπάρκξουν προβλήματα, δουλεύοντας νυχθημερόν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο