• 07 Δεκ

  ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Καλαβρύτων 11Β

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710222625

 • 07 Δεκ

  ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ Μ.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Νοταρά 78

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741025806

 • 07 Δεκ

  ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ Ν.- ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ Ν.

  ΣΠΑΡΤΗ | Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 112

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731025041

 • 07 Δεκ

  ΣΠΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Βαρβάκη 6

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2752022165

 • 07 Δεκ

  ΛΑΓΓΗΣ Α. - ΦΑΣΟΥΛΗ Κ.

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Φάρων 166

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721082404

Τέλος στην κόντρα Νίκου Τσιαμούλου και Ηλία Kούρου - Οι ανακοινώσεις

Ιανουαρίου 23, 2017
Δείτε τις ανακοινώσεις των δυο Δημοτικών Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης....

Η ανακοίνωση του Νίκου Τσιαμούλου πριν την εκδίκαση της μήνυσης που είχε υποβάλλει ο Ηλίας Κούρος...

Στις 3-04-2015 έδωσα συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ για το εκρηκτικό θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων που βασάνιζε τότε τον Δήμο Τρίπολης. Αναφέρθηκα, μεταξύ άλλων, ονομαστικά στον συνάδελφο Ηλία Κούρο. Επίσης αναφέρθηκα στον Ηλία Κούρο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 19 Μαΐου 2015, πάλι για το ίδιο θέμα, των απορριμμάτων.


Ο Ηλίας Κούρος για τα όσα είπα στις παραπάνω δημόσιες τοποθετήσεις μου, θεώρησε τον εαυτόν του προσβεβλημένο και άσκησε εναντίον μου αγωγή που εκδικάζεται στις 20-01-2017 και κατέθεσε και μήνυση εναντίον μου.


Προς αποφυγή συγχύσεων, παρερμηνειών, αλλά και για οριστική επίλυση της διαφοράς που ανέκυψε, δηλώνω: 1) Τιμώ τον συνάδελφο Ηλία Κούρο. Δεν είχα καμιά πρόθεση να θίξω την τιμή, υπόληψη και την προσωπικότητά του. Κάποιοι υψηλοί τόνοι και υπερβολικές εκφράσεις που υπήρξαν, οφείλονται στην ένταση εκείνων των ημερών και στο πλαίσιο του Δημοσίου διαλόγου και στο δικαιολογημένο ενδιαφέρον μου για το θέμα των απορριμμάτων και την γνωστή ευαισθησία μου μέσα από αγώνες που έχω δώσει για το κλείσιμο της χωματερής στο Πλάτωμα. 2) Δεν θεωρώ ούτε τώρα, αλλά ούτε και τότε πίστευα, πως ο Ηλίας Κούρος με τις προτάσεις που είχε δημοσίως εκφράσει, εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα, αλλά ότι οι προτάσεις του πήγαζαν και πηγάζουν και από την δική του αγωνία να δοθεί λύση στο οξυμένο τότε πρόβλημα.


Άλλωστε, το σύνολο των πολιτών του Δήμου μας γνωρίζει ότι ποτέ δεν με ενδιέφερε η οποιαδήποτε προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν Δημοτικό Σύμβουλο. Αυτό που επιδιώκω εγώ και η παράταξή μου, είναι η καθιέρωση του «αυτοδιοικητικού πολιτισμού» και θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν και βασανίζουν την καθημερινότητά των συμπολιτών μας, μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις.


Ο Επικεφαλής της παράταξης

Νίκος ΤσιαμούλοςΗ απάντηση του Ηλία Κούρου...


Όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μου με την τοπική αυτοδιοίκηση και από οποιαδήποτε θέση κι αν υπηρέτησα , είτε σαν αντιδήμαρχος, είτε σαν δημοτικός σύμβουλος, ποτέ δεν φοβήθηκα την πολιτική αντιπαράθεση. Πάντα με κοσμιότητα, με ήθος, με σεβασμό στους "αντιπάλους" και με τη μέγιστη δυνατή τεκμηρίωση κάθε φορά, προσπαθούσα να εκφράσω τις θέσεις και τις απόψεις μου.


Ποτέ δεν υπήρξα αμετροεπής, ποτέ δεν χρησιμοποίησα προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ποτέ δεν κατέφυγα σε αστήρικτες προσωπικές καταγγελίες και επιθέσεις.


Αυτό γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι οι πολιτικοί άνδρες θα πρέπει να δείχνουν υψηλά επίπεδα πολιτικού πολιτισμού.


Από τα παραπάνω συνάγεται ότι δείχνω μηδενική ανοχή σε αντίστοιχες συμπεριφορές, ειδικά όταν στρέφονται κατά του προσώπου μου.


Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κ. Τσιαμούλος, προ διετίας περίπου, καταφέρθηκε εναντίον μου, με αστήρικτες καταγγελίες, τόσο σε συνέντευξη τύπου, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, κατά τέτοιο τρόπο που έθιγε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου.


Προσέφυγα στη δικαιοσύνη προκειμένου να προστατέψω την τιμή και την υπόληψη την δική μου και της οικογένειάς μου.


Με την προχθεσινή δημόσια δήλωση του, ο κ. Τσιαμούλος παραδέχεται ότι οι τότε δηλώσεις-καταγγελίες του δεν ισχύουν, οφείλονταν στη μεγάλη ένταση που υπήρχε τότε λόγω του οξυμμένου προβλήματος των απορριμμάτων, δηλώνει δε ότι με τιμά και με σέβεται και βεβαίως ότι ούτε τότε, ούτε τώρα εξυπηρετούσα ή εξυπηρετώ οποιαδήποτε συμφέροντα.


Αποδεχόμενος την ουσία της δήλωσης του και επειδή πιστεύω ότι αυτά τα θέματα δεν πρέπει να λύνονται στα δικαστήρια, αποσύρω την αγωγή εναντίον του και θεωρώ το ζήτημα λήξαν.


Ευελπιστώ και εύχομαι να επικρατεί στα δημοτικά ζητήματα του δήμου μας πολιτικός πολιτισμός, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις.

Κούρος Ηλίας
Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης.

Τελευταία τροποποίηση στις 23 Ιανουαρίου 2017 %12:%Ιαν

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia