Δ.Παυλής για κανονιστική: “Υπερβαίνουν τα καθήκοντα τους – Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη…” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία ακυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της κανονιστικής κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Τρίπολης μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Rb_X5zNIpfI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

“H αποκεντρωμένη διοίκηση να φροντίσει να εφαρμόσει το νόμο με τις αρμοδιότητες που έχει και τίποτα άλλο”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Παυλής αφήνοντας αιχμές για τους λόγους ακύρωσης της απόφασης αυτής. “Εάν νομίζουν κάποιοι, πως πρέπει να τους παραδώσουμε τα κλειδιά του δημαρχείου, για να ασκούν τον έλεγχο νομιμότητας και ταυτόχρονα να ασκούν οι ίδιοι την διοίκηση σε αυτόν τον τόπο, μάλλον ζουν σε άλλη χώρα”, ανέφερε στη συνέχεια ο Δήμαρχος, ενώ συμπλήρωσε: “Να περιοριστούν στις αρμοδιότητες που τους ορίζει ο νόμος, γιατί έχουν υπερβεί τα καθήκοντα τους. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να εφαρμοστούν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων άλλων εποχών, αλλά αυτό όσο είμαι εγώ Δήμαρχος δεν θα γίνει. Θα εφαρμόζεται η απόλυτη νομιμότητα. Κανείς δεν θα επιβάλλει τον νόμο της ζούγκλας ή των ατομικών συμφερόντων”.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τρίπολης ξεκαθάρισε, πως δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια και πως θα επαναφέρει το θέμα, προκειμένου – όπως χαρακτηριστικά τόνισε – να τηρηθεί η νομιμότητα. “Εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι να βάζει έτσι απλά την υπογραφή του ένας υπάλληλος και να ακυρώνει αποφάσεις. Ο έλεγχος νομιμότητας και η ουσία της απόφασης είναι άλλο πράγμα, αλλά κάποιοι τα έχουν μπλέξει στο μυαλό τους. Είναι πολύ γελασμένοι. Οι υπογραφές όταν μπαίνουν παράγουν έννομο συμφέρον. Μετά δεν θα είναι κακός ο δήμαρχος, όταν κάποιοι θα συρθούν στη δικαιοσύνη”, ανέφερε, ενώ πρόσθεσε: “Μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχουμε κάνει καμία κίνηση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε αυτά που γίνονται. Είτε θα περιοριστούν κάποιοι είτε θα αντιμετωπίσουν το νόμο. Οι αποφάσεις που έχουν ακυρωθεί θα επανέλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και αν τις ακυρώσουν δεύτερη φορά θα υποστούν τις συνέπειες. Δεν απειλώ κανέναν αλλά απαιτώ να υπηρετούν τη νομιμότητα”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο