Δ.Παυλής: “Το Μεγαβούνι δεν θα γίνει χωματερή…”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημαρχος Τρίπολης αναφορικά με τη λήψη απόφασης σχετικά με την επιλογή της θέσης «Μεγαβούνι» Τ.Κ Βαλτετσίου ως χώρος για το έργο της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ.Δημήτρης Παυλής:

Σύμφωνα με την απόφαση του 2014 προτάθηκε αυτός ο χώρος. Απο εκεί και μετά έχοντας την πρόταση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου πως είναι ο πλέον κατάλληλος πήγαμε στο δασαρχείο και μας δώσανε βεβαίωση.

Τέλη Δεκεμβρίου του 2014 συντάχθηκε μελέτη για να αδειοδοτηθεί ο χώρος.

Τον Απρίλη του 2015 τελείωσε ο έλεγχος της μελέτης και ζητήθηκε η γνωμοδότηση όλων των φορέων.

Η μελέτη υπεβλήθη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μέσα σε 60 μέρες γνωμοδότησαν θετικά όλες οι υπηρεσίες, εκτός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που δεν γνωμοδότησε παρά το οτι το τμήμα περιβάλλοντος της Περιφέρειας την ενέκρινε με θετική εισήγηση για το ΠεΣυ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει δώσει άδεια προσωρινής διαχείρισης για άλλους Δήμους αλλά για εμάς γνωμοδότησε αρνητικά. Παράλληλα είχαν γίνει ενστάσεις για την περιοχή αυτή από πολίτες που έλεγαν οτι έχουν ιδιοκτησίες εκεί. Λόγω των καθυστερήσεων και λόγω των εκλογών που γίνανε στα μέσα του 2015 αλλά και λόγω των απεργιών δεν εκδόθηκε απόφαση και φτάσαμε τον Οκτώβρη του 2016, όπου παράλληλα ψηφίστηκε ο νέος δασικός νόμος που ξεκαθάρισε τα πράγματα και η περιοχή οριστικοποιήθηκε ως δασική περιοχή.

Αυτό που έμεινε μετά από όλες τις γνωματεύσεις ήταν η σύμφωνη γνω΄μη του δασαρχείου, όπως και έγινε.

Όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσουμε στη διαδικασία της προσωρινής διαχείρισης στο χώρο αυτό.

Είναι η μοναδική περίπτωση για αν απαλλαγούμε από τα απορρίμματα.

Έχουμε χρηματοδοτηθεί γι το χώρο αυτό εδώ και δυο χρόνια από το Υπουργείο.

Δεν έχουμε σκοπό αυτό που θα υλοποιηθεί εκεί να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που περιγράφεται στη μελέτη. Κομποστοποίηση και δεματοποιήση.

Καταλαβαίνω τους πολίτες και τις ανησυχίες τους. Και να θέλαμε όμως να το κάνουμε σαν την Αγία Τριαδα και τον Άγιο Βλάση δεν γίνεται. Θα μας το σφραγίσουν από την πρώτη μέρα.

Κάποιοι πιστεύουν πως θα τα δώσουμε σε ιδιώτες. Αυτό δεν ισχύει. Επίσης δεν θα είναι διασκορπισμένα δεξιά και αριστερά τα σκουπίδια.

Δεν θα υποβάλλουμε πρόταση μέχρι τις 31/12. Πάμε για 31 Μάρτίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο