Κώστας Τζιούμης: «Υπέρογκες δαπάνες, πάλι, από το δήμο για εκδηλώσεις»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο προχθεσινό δημοτικό Συμβούλιο το θέμα που απασχόλησε κυρίως το σώμα ήταν αυτό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Η θέση της παράταξής, Τρίπολη Αύριο, όπως εκφράσθηκε από τον επικεφαλής, Κώστα Τζιούμη ήταν η εξής:

    Όπως, σχεδόν όλες, οι δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια έτσι και η σημερινή προγραμματίζει μία σειρά από πραγματικά, αξιόλογες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους πολίτες αλλά και επισκέπτες του Δήμου μας. Η διαφωνία μας όμως ,έγκειται στο κόστος των εκδηλώσεων, το οποίο φέτος είναι κατά 10.000 ευρώ περίπου,  μεγαλύτερο από πέρυσι και φθάνει στο ύψος των 80.000 ευρώ, ποσό εξαιρετικά υψηλό, κατά τη γνώμη μας, για τη δεδομένη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι συμπολίτες μας.

    Ο κ Τζιούμης επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα ποσά τα οποία τα θεώρησε εξαιρετικά υψηλά. Π.χ 18.000 ευρώ, έλεγε η μελέτη, για την οργάνωση και λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Πετρινού, το οποίο χωριό, παρεμπιπτόντως, έχει ήδη κατασκευάσει ο δήμος. Τι θα κάνει ο επιχειρηματίας, αναρωτήθηκε ο κ. Τζιούμης, που θα πάρει 18.000 ευρώ σε είκοσι ημέρες. Άλλος κωδικός,7500 ευρώ για την οργάνωση του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τι ακριβώς θα κάνει στο άναμμα του δέντρου αυτός που θα πάρει 7500 ευρώ ρώτησε ο κ Τζιούμης, χωρίς βεβαίως να πάρει απάντηση.

    Επίσης ο δήμος παραχωρεί, δωρεάν, την Πλατεία Άρεως για τη λειτουργία του Λούνα Πάρκ, στο οποίο θα πληρώνουν τα παιδιά μας για να χρησιμοποιούν τα παιχνίδια και μάλιστα ακριβά και από την άλλη ο Δήμος θα πληρώνει ακόμη και το ρεύμα και το νερό που θα καταναλώνει το Λούνα Πάρκ, χωρίς κάποια ουσιαστικά αντισταθμιστικά οφέλη.

    Εμείς λοιπόν ψηφίσαμε όχι στις συγκεκριμένες μελέτες ,επειδή πιστεύουμε ότι είναι αδιανόητο η δημοτική αρχή, για άλλη μία φορά, όπως το Πάσχα και στην Άλωση, έτσι και τώρα να ξοδεύει υπέρογκα ποσά, τα οποία πηγαίνουν σε λίγους, τη στιγμή που πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.

    Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε προχθές στο συμβούλιο ήταν για τα parking που έχει νοικιάσει ο Δήμος. Ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι για την ελεγχόμενη στάθμευση, η παράταξή μας έχει τοποθετηθεί πλήρως και εμπεριστατωμένα  σε προηγούμενο  δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκε το θέμα και σε συνέντευξη τύπου. Η θέση μας περιληπτικά είναι, ότι αφενός πρόκειται για ένα νέο χαράτσι για τους πολίτες, 3,60 ευρώ και 3 ευρώ για μία ώρα στάθμευσης, είναι η ακριβότερη τιμή στην Ελλάδα αν όχι σε όλη την Ευρώπη και αφετέρου με το σύστημα με τα τηλεφωνικά μηνύματα, που προωθεί η Δημοτική Αρχή, αυτό το χαράτσι στο μεγαλύτερο ποσοστό του, γύρω το 60%,δεν θα πηγαίνει στο ταμείο του Δήμου αλλά στις εταιρείες που θα διαχειρίζονται τα σύστημα.

    Τώρα όσον αφορά τα νοικιαζόμενα παρκινγκ, η διοίκηση του Δήμου ελέγχεται που δύο χρόνια νοικιάζει τους χώρους και δεν εισπράττει αντίτιμο και επιπλέον εμείς, είπε ο κ. Τζιούμης, έχουμε 4-5 φορές φέρει το θέμα στο συμβούλιο, τονίζοντας πως υπάρχουν χώροι που τους πληρώνει ο Δήμος και παραμένουν κλειστοί, χωρίς να μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν οι πολίτες. Δυστυχώς και γι’αυτό δεν πήραμε καμία πειστική απάντηση. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης

Την Κυριακή 21/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

Καιρός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, Παρασκευή, με βροχές και...

Συνελήφθη 21χρονος για ναρκωτικά στην Κόρινθο

Συνελήφθη, σήμερα (19.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο