Συνέντευξη Δήμαρχου Τρίπολης για την Έκθεση “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής  σε συνέντευξή του, έδωσε απαντήσεις σχετικά με τους στόχους και τα πλεονεκτήματα μιας έκθεσης που σκοπό έχει να φιλοξενήσει όλες τις επιχειρηματικές δυνάμεις της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο διοργάνωσης και προετοιμασίας της έκθεσης  – Πελοπόννησος EXPO-  που για πρώτη φορά πραγματοποιείται με ενωμένες τις δυνάμεις όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και με την επιμέλεια της προβολής και παραγωγικής δράσης των επιχειρήσεων από την ALFA EXPO, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής  σε συνέντευξή του, έδωσε απαντήσεις σχετικά με τους στόχους και τα πλεονεκτήματα μιας έκθεσης που σκοπό έχει να φιλοξενήσει όλες τις επιχειρηματικές δυνάμεις της Πελοποννήσου.

Η “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO” πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης στο Κτίριο ΓΕΑ ΑΕ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η: Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο κεντρικός στόχος αυτής της έκθεσης που πραγματοποιείτε για πρώτη φορά με όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου μαζί;

Το εγχείρημα της ένωσης των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου σε μια κοινή εκθεσιακή προσπάθεια, προσδίδει χωρίς αμφιβολία, μια ιδιαίτερη δυναμική στην ανάδειξη της Πελοποννήσου και στην προώθηση ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Στόχος αυτής της έκθεσης που ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές, αποτελεί η γνωριμία του κοινού με επιχειρήσεις από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και η κατάθεση της δικής τους ταυτότητας που διαμορφώνεται από μοναδικά προϊόντα που παράγει η περιοχή τους. Η συνολική παρουσίαση των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων που πραγματοποιείται για πρώτη φορά και δεν περιορίζεται σε αποσπασματικές και μεμονωμένες τακτικές, δίνει τη δυνατότητα να τονίσουμε την συνάφεια των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια κοινή δράση στη δημιουργία της ταυτότητας «Πελοπόννησος».

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Αυτή η έκθεση γίνεται μέσα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης. Πιστεύετε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθάνε τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν περιφερειακή συνείδηση και να περάσουν στην εξωστρέφεια που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική οικονομία; –

Η προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης – ευημερίας μιας περιοχής και των επιχειρήσεων που την απαρτίζουν, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και δεν θα πρέπει να τεμαχίζεται και να λειτουργεί αποσπασματικά.

Η συμμετοχή σε μια περιφερειακή εκθεσιακή πρωτοβουλία όπως η Πελοπόννησος EXPO φέρνει κοντά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων και είναι αυτονόητο πως τις βοηθά να ξεφύγουν από τα στενά όρια των τοπικών αγορών, να αναδείξουν τα πλεονεκτήματά τους και να επεκταθούν στην εγχώρια αγορά. Το πρώτο βήμα εξωστρέφειας που επιτυγχάνεται από την περιφερειακή ένωση δυνάμεων προσδίδει σιγουριά για μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχέδια και επίτευξη στόχων, όχι απλά επιβίωσης αλλά και κερδοφορίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3η: Ποιος τομέας του δικού σας Δήμου θεωρείται ότι είναι η αιχμή του δόρατος για την τοπική αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη;

Ο Δήμος μας, εκτός της Τρίπολης, απαρτίζεται κυρίως από αγροτικές περιοχές, άρα ο πρωτογενής τομέας είναι το ζητούμενο για εμάς και είναι αδιαμφισβήτητα το δυνατό μας στοιχείο.

Τα πιστοποιημένα τοπικά μας προϊόντα υψηλής ποιοτικής αξίας, δεν αφορούν μόνο την περιοχής μας αλλά αποτελούν και σημείο αναφοράς παγκοσμίως. Η επιτυχημένη προσπάθεια προώθησης οφείλω να επισημάνω, πως πραγματοποιείται κυρίως με την συνεργασία παραγώγων και επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και την συνειδητοποίηση από μέρους τους πως η προβολή ομοειδών προϊόντων δεν θα πρέπει να γίνεται μεμονωμένα.

Η ενίσχυση, η προβολή τους και η στήριξη της αξίας τους με εκθεσιακές δράσεις, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4η: Κατά την προσωπική σας άποψη οι επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος στην έκθεση τι έχουν να κερδίσουν και γιατί να συμμετάσχουν σε αυτή την κοινή προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου;

Μια επιχείρηση όπως ανέφερα και πριν, όσο επιτυχημένη και να θεωρείται και όσα χρήματα και να διαθέτει στην αγορά, με μεμονωμένες ενέργειες είναι δύσκολο να προωθήσει και να προβάλει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της αλλά και να παραμείνει καταξιωμένη στο χώρο που δραστηριοποιείται.

Με τη συμμετοχή σε μια ανανεωμένη και πολλά υποσχόμενη περιφερειακή έκθεση πρώτα από όλα οι επιχειρήσεις θα καταθέσουν την δυναμική τους παρουσία. Τι πιο σημαντικό από το να γίνεις αποδεκτός από τον περίγυρο σου, στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, υλοποιώντας έτσι το πρώτο σίγουρο βήμα εξωστρέφειας προκειμένου με σιγουριά να βαδίσεις σε μεγαλύτερα εγχειρήματα;

ΕΡΩΤΗΣΗ 5η: Τι έχετε να πείτε στους πολίτες της Πελοποννήσου για αυτή την έκθεση. Πείτε μας κάποιους λόγους που θα παρακινήσουν τους πολίτες της Περιφέρειας να επισκεφτούν την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Τι έχουν να κερδίσουν; –

Μια έκθεση προβολής της εμπορικής δραστηριότητας και της παραγωγικότητας αποτελεί πόλο έλξης για απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά προϊόντα και επιχειρήσεις όχι μόνο της περιοχής τους, αλλά και για επαγγελματίες που αναζητούν νέα προϊόντα και ενδιαφέρουσες συνεργασίες.

Οι λόγοι επίσκεψης ποικίλουν για τον καθένα ξεχωριστά, το γεγονός όμως ότι όλοι οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν νέα προϊόντα, καινούργιες υπηρεσίες, να επανεκτιμήσουν προϊόντα που ήδη γνωρίζουν και να έρθουν σε επαφή με ανταγωνιστικές τιμές που θα τους ωφελήσουν οικονομικά, είναι κατά την άποψη μου το πιο σημαντικό κίνητρο για να επισκεφθούν την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO.

EΡΩΤΗΣΗ 6η: Αυτή η έκθεση φέρει την υπογραφή της ALFAEXPO στον τομέα της διοργάνωσης. Πιστεύετε ότι η μεγάλη εμπειρία της εταιρίας στα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος;

Η ALFAEXPO είναι μια εταιρεία που έχει δώσει εντυπωσιακά δείγματα γραφής στο παρελθόν. Χαίρομαι πραγματικά που η κοινή προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου για την διοργάνωση μιας σημαντικής έκθεσης, πλαισιώνεται από την επαγγελματική εμπειρία της ALFAEXPO στην οργάνωση και κατασκευή εκθέσεων σε όλη την Ελλάδα. Ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο παρελθόν και έχοντας συνεργαστεί με την ALFAEXPO σε παρόμοιες δράσεις, μπορώ να πω με σιγουριά, πως αποτελεί εγγύηση όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά κυρίως για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν με στόχο την επιτυχημένη προβολή τους. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

Εταιρία αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό

Η εταιρία Melissinos Security αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό για εγκατάσταση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο