Αντιδρούν οι εργαζόμενοι του ψυχιατρείου Τρίπολης – Τι ζητούν…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σύλλογος Προσωπικού Ψυχαιτρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, με νέα ανακοίνωση ζητούν Να μην κλείσουν δομές, μονάδες και εργαστήρια του Ψυχιατρείου Τρίπολης…

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως ένοικος των Διαμερισμάτων του Ξενώνα «Εστία» χρησιμοποιήθηκε ως συνδικαλιστής – ταχυδρόμος για τη διανομή ανυπόγραφης και φαιδρής ανακοίνωσης της «Συμπαράταξης Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα του Γ.Π.Ν. Τρίπολης». Σε κάποιο σημείο πιστέψαμε πως την είχε υπογράψει η ίδια η Διοίκηση. Τόσο λιβανιστήρι !

Όσον αφορά τις διαπιστώσεις και τα ερωτήματα που τίθενται θα απαντηθούν από το Συνδυασμό «Ανανεωτική Συσπείρωση Εργαζομένων Ψ.Ν.Τ.» κατά την περίοδο ανάδειξης νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού. Αν και είναι προφανές πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

Οφείλουμε όμως να αναφερθούμε στην προτροπή των εργαζομένων να μην είναι αρνητικοί στον καινούργιο Ψυχιατρικό Τομέα και πως αν δεν το δοκιμάσουμε δεν θα το διαπιστώσουμε. Μήπως όμως τότε είναι πολύ αργά; Μήπως;;;; Και θα πρέπει ενωμένοι, για να εργαζόμαστε ευχάριστα, δημιουργικά και με ψυχική υγεία να διεκδικήσουμε ασφαλείς συνθήκες χωρίς καμία έκπτωση και κανένα σκόντο για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους πριν τη μετεγκατάσταση; Μιας και δεν είχε προβλεφθεί τμήμα ακούσιων εισαγωγών, σε μια μελέτη που έγινε πριν από 20 χρόνια και η κατασκευή ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2013.

Πάντως σας ευχαριστούμε για την κοινή παραδοχή ότι η Διοίκηση «δεν μας παίζει» και συνεχίζει να μην ενημερώνει τους εργαζόμενους και δήθεν τεχνοκρατικά βολεύοντας ημέτερους και κολλητούς στην πλειοψηφία, να επιτρέπει να προχωρούν σε 20 και πλέον μετακινήσεις προσωπικού, παράνομες και καταχρηστικές,, σύμφωνα με το άρθρο 7 & 8 ΦΕΚ 81 του νόμου 3329/2005.

«Αποφασίζει για τις μετακινήσεις προσωπικού εντός των διοικητικών ορίων ευθύνης του»

«Αποφασίζει την τοποθέτηση των προϊσταμένων των Τμημάτων και Γραφείων Νοσοκομείου».

Να επιτρέπει την ανάθεση νέων καθηκόντων σε υπαλλήλους προφορικά, εκβιαστικά και προπάντων «ιεραρχικά», μη αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Να επιτρέπει με την ανοχή της, την εκ νέου συστέγαση δομών και τμημάτων. Συστέγαση Ξενώνα «Ηραία» και 4ος Οξέων (ο Ξενώνας «Πελασγία» που συστεγάζεται πια;) όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι χρόνοι που ευρίσκονται στον 4ο

Οξέων και 3ο Οξέων που θα στεγάζεται όμως στον 4ο Οξέων για να μην αποκλιστεί το τμήμα αυτό από χρόνιους, θα έχει δική του δύναμη ασθενών και δική του Προϊσταμένη ως είχε.

Άρα ο 4ος Οξέων θα είναι και 4ος Χρονίων; θα έχει διπλή ονομασία; Θα είναι τμήμα πολλαπλής και ποικίλης παροχής υπηρεσιών υγείας;

Ή θα είναι 4 σε 1; Ξενώνας Ηραία, Χρόνιοι 3ου, Χρόνιοι 4ου και 4ος Οξέων.

Φανερώνοντας έτσι εμπάθεια και μεροληψία όταν το Σωματείο « βγάζει γλώσσα» και αντιδρά.

Τέλος, την πρόσφατη κοινοποίηση εγγράφου «Σχετικά με τήρηση διαδικασίας κατά τη χρήση αναρρωτικών αδειών» που εκτός από την πληροφόρηση των εργαζομένων τονίζεται η τιμωριτική διάθεση της Διοίκησης, όπου η παράλειψη ενεργειών θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Ψ.Ν.Τ βάση της κείμενης Νομοθεσίας και του Καταστατικού του, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, θα συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους ψυχικά ασθενείς και την αλλαγή των δυσμενών καταστάσεων που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, μέσω της ενεργού συμμετοχής του.

Συνάδελφοι να είστε βέβαιοι πως αυτό το Σωματείο δεν θα πουλήσει τους αγώνες σας , δεν θα υποθηκεύσει το εργασιακό σας μέλλον και να θεωρείτε δεδομένη, τη σταθερή και άκαμπτη θέση του, όσον αφορά την ασφάλεια ασθενών και προσωπικού.

Συμπολίτες στο όνομα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης δεν πρέπει να επιτραπεί το κλείσιμο σύγχρονων και πρότυπων Δομών Ε1 & Ε2 καθώς και Μονάδων, αγροτική, κτηνοτροφική και εργαστήρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης και να αξιοποιηθούν προς όφελος των ψυχικά ασθενών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαρινάκου Ευαγγελία Παπακώστας Χρήστος”

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο