Η αλήθεια είναι κάπου εκεί έξω…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει δημάρχους σκουπιδιάρηδες (αυτή η νέα μόδα στην Αυτοδιοίκηση που “φορέθηκε” πολύ).

Το έναυσμα είχε δώσει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος που είχε βγει από το δημαρχείο και είχε ανέβει στο πίσω μέρος ενός απορριμματοφόρου για να μαζέψει.Το παράδειγμά του ακολούθησαν τόσο στην Στυλίδα ο Απόστολος Γκλέτσος ενώ θα μας μείνει αλησμόνητη και η ατάκα του Άρη Σπηλιωτόπουλου όταν ήταν υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων: “Πρέπει να βγούμε έξω και να σηκώσουμε τα μανίκια. Ο δήμαρχος πρέπει να γίνει και σκουπιδιάρης!”.

Έχουμε ακόμα διαβάσει για «εκατομμυριούχους» σκουπιδιάρηδες στη Νέα Υόρκη. Το ωράριό τους είναι από τις επτά το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι, βρέξει χιονίσει, όμως οι ίδιοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την δουλειά τους και ειδικά από τις απολαβές τους. Ο Noel Molina και ο συνάδελφός του Tony Sankar δουλεύουν σαν σκουπιδιάρηδες πάνω από 10 χρόνια και δεν αλλάζουν την συγκεκριμένη δουλειά με τίποτα αφού ο Molina βγάζει 112.000 το χρόνο (τόσα έβγαλε το 2015) ως οδηγός σκουπιδιάρικου, ενώ ο Sankar έφτασε τις 100.000 δολάρια σαν βοηθός σκουπιδιάρη, δηλαδή βοηθούσε στο μάζεμα των σκουπιδιών από τους κάδους.

Η αλήθεια όμως στην χώρα μας απέχει παρασάγγας από τους κοστουμαρισμένους σκουπιδιάρηδες και τους παχυλούς μισθούς της Νέας Υόρκης.

Η αλήθεια αποτυπώνεται στην φωτογραφία που απαθανάτισε η κάμερα του pna.gr.

Και επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις (που λέει και ο σοφός λαός) βλέποντας την το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πως την επόμενη φορά, που θα δυσανασχετήσουμε μέσα στο αμάξι μας, γιατί θα πέσουμε μπροστά σε ένα απορριμματοφόρο που θα μας καθυστερήσει, καλά θα κάνουμε να σκεφτούμε, πως κάποιοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες, από αυτή της αναμονής λίγων λεπτών μέσα στο ζεστό και στεγνό αυτοκίνητο μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρεμιέρα για πέντε ταινίες: Ξεχωρίζει η «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Unboxholics

Οι ταινίες που προβάλλονται στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης Πρόγραμμα...

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας ο Βασίλης Μητρόπουλος

Ορκίστηκε ενώπιον της Δημάρχου Οιχαλίας Γιώτας Γεωργακοπούλου, ο δημοτικός...

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο που συνδέει το χωριό Τουρκολέκα με τα Καλύβια του Δήμου Οιχαλίας

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου...

Μονεμβασία: Φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Στέφανο,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο