Π. Νίκας: “Συναινεί η Περιφέρεια στην προοπτική ανοιχτού σωφρονιστικού ιδρύματος στην Μεγαλόπολη”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η περιφερειακή Αρχή είναι απολύτως σύμφωνη με την προοπτική δημιουργίας ανοιχτού σωφρονιστικού ιδρύματος στην περιοχή της Μεγαλόπολης, την οποία προκρίνει και ο τοπικός δήμος.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σχολιάζοντας την πρόσφατη συνάντηση που ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος είχε την περασμένη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Αθήνα, με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μεγαλόπολης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έκανε κατ’ αρχάς δεκτή την πρόταση του δήμου και “ήδη διερευνά με τα συναρμόδια υπουργεία τις προϋποθέσεις για την γρήγορη υλοποίηση του έργου”.

Στην συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό, παρόντες ήταν επίσης οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό Κώστας Βλάσης, καθώς και ο αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μανιάτης.

*H φωτογραφία προέρχεται από τη ιστοσελίδα του Δήμου Μεγαλόπολης

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορταστικό ωράριο Πάσχα 2026: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στην Τρίπολη

Σε πασχαλινούς ρυθμούς μπαίνει η αγορά της Τρίπολης, με...

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας

Στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπεγράφη η...

“Έφυγε” ο Θεόδωρος Δεδούσης σε ηλικία 79 ετών

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου...

Επιτυχής ολοκλήρωση άσκησης ΛΕΥΚΟΘΕΑ. Συντονισμένη Διαχείριση Συμβάντων Χιονόπτωσης στην Στεμνίτσα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2026, στο Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας, η άσκηση επί χάρτου «ΛΕΥΚΟΘΕΑ», την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αρκαδίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης. Την άσκηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Καζάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ