Η 1η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου στην Καρύταινα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου (ΠΕΤΠ) στην Καρύταινα Αρκαδίας.

Η 1η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου(ΠΕΤΠ) για το 2017 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στην ιστορική Καρύταινα Αρκαδίας . Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες και ανακοινώθηκε ότι η εξομοίωση με τους πολυτέκνους αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στις διεκδικήσεις μας απέναντι στην πολιτεία.

Με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό συμβούλιο συμφωνήθηκε πως θα αποτελεί την επίσημη φωνή των Τριτέκνων της περιφέρειας σε θέματα που άπτονται με τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης καθώς και με ζητήματα που απαιτούν συντονισμένες δράσεις .

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Χρήστος Κορομηλάς έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα της Ένωσης και τόνισε ότι οι σύλλογοι μας σε επίπεδο περιφέρειας θα αποδείξουν πως τοπικιστικές ή άλλες διαφορές σε κεντρικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τις πολυμελής οικογένειες δεν υφίστανται ‘η ισχύς είναι εν τη ενώσει’ είπε χαρακτηριστικά. Επίσης επεσήμανε πως χρέος όλων των συλλόγων μας είναι να αποδείξουμε πως υποστηρίζουμε τα μέλη μας που δοκιμάζονται περισσότερα αυτή την περίοδο.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε: .
-η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. .
– η διεκδίκηση ενιαίας έκπτωσης από όλα τα ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Πελοποννήσου βασιζόμενοι σε σχετικές αποφάσεις που είδη έχουν ληφθεί στην Μεσσηνία, στην Αχαΐα ,στην Αρκαδία στην Αχαΐα στην Αχαΐα και στην Κορινθία.
– πραγματοποίηση ημερίδας σε συνεργασία με τον σύλλογο Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής σχετικά με το φλέγον ζήτημα της δημογραφικής γήρανσης καθώς και οι επιπτώσεις της στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης
– Ο συντονισμός δράσεων προκειμένου να υποστηριχτούν τα μέλη μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτελούν την πλειοψηφία από τις 7.000 οικογένειες που εκπροσωπούμε.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σύλλογο Μεγαλόπολης «ο Αρκάς» για την άριστη οργάνωση του συμβουλίου στο οποίο μας δόθηκε η δυνατότητα εκτός της ανταλλαγής απόψεων να επισκεφτούμε το Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

Συμμετείχαν στην συνεδρίαση εκπρόσωποι των συλλόγων της Περιφέρειας καθώς και τα προεδρία των συλλόγων Ανατολικής Αττικής και Αθηνών.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΠΕΤΠ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Ο πολιτισμός ενώνει, εμπνέει και ανοίγει δρόμους για το αύριο-Πρεμιέρα για το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Σε ένα σκηνικό μοναδικής ιστορικής και αισθητικής αξίας, η Αρχαία Μεσσήνη άνοιξε και φέτος τις πύλες της στη νέα γενιά, φιλοξενώντας την πρεμιέρα του 13ου Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου 2026. Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και θεατρικών ομάδων από την Ελλάδα και το

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβασία εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμήν της Παναγίας Χρυσαφίτισσας, πολιούχου της Μονεμβασίας, που τελέστηκε την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 στον ομώνυμο Ιερό Ναό εντός της καστροπολιτείας, παρέστη ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης εκπροσωπόντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτριο Πτωχό στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σημασία

Ευχαριστήρια επιστολή για τα Γεωργάντεια 2026

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Α.Μ.Κ.Ε.Πιστοποιημένος Φορέας Αθλ. Τουρισμού & Δραστηριοτήτων Αθλ. Αναψυχής της Γ.Γ.Α.Προς : Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα ΤζιούμηΑξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Με ιδιαίτερη εκτίμηση θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη υποστήριξη και συμβολή σας, στη διοργάνωση των «Γεωργάντειων 2026». Η ουσιαστική συμβολή σας στην επιτυχή υλοποίηση της διοργάνωσης συνέβαλε καθοριστικά

Επιτυχής εθελοντική δενδροφύτευση με τη στήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου η εθελοντική δενδροφύτευση στην περιοχή, με τη συμμετοχή πολιτών, συλλόγων, παιδιών και εκπροσώπων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Η δράση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας και εθελοντισμού, με σημαντική συμβολή όλων των συμμετεχόντων και ξεχωριστή την παρουσία των παιδιών, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη φύτευση των δέντρων. Ο Δήμος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ