Ημερίδα για τη δημιουργία του Αναπτυξιακού Οδικού Άξονα Λεύκτρου – Μεγαλόπολης – Αρχαίας Ολυμπίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη διοργάνωση μιας σημαντικής ημερίδας που στόχο έχει να κάνει πράξη την περιφερειακή συνείδηση και να ανοίξει νέες προοπτικές στην Πελοπόννησο προχωρά ο Δήμος Μεγαλόπολης. 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης, θα συναντηθούν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, βουλευτές, εκπρόσωποι των δύο Περιφερειακών Αρχών, Δήμαρχοι της Αρκαδίας, της Ηλείας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, μαζί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων για να συναποφασίσουν  την χάραξη του δρόμου που θα συνδέσει δύο Περιφέρειες ( Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα ), τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες  ( Αρκαδία, Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνίας ) και δεκάδες Δήμους όλων αυτών των περιοχών. 

Πρόκειται για μία  εξαιρετική πρωτοβουλία που ήδη έχει κερδίσει την θετική άποψη πολλών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και πολλών μαζικών φορέων. 

Ο δρόμος αυτός θα συνδέσει γεωγραφικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και τουριστικά ένα μεγάλο αναξιοποίητο γεωγραφικό κομμάτι της Πελοποννήσου και θα δώσει πνοή σε πολλούς ξεχασμένους Δήμους των δύο Περιφερειών που βιώνουν το φάσμα της ερημοποίησης.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κώστας Μιχόπουλος αυτός ο δρόμος ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη αυτού του ευλογημένου και παράλληλα αδικημένου τόπου.

Άλλωστε η οδική σύνδεση της Μεγαλόπολης με την Αρχαία Ολυμπία δεν έρχεται στο προσκήνιο για πρώτη φορά αφού στο παρελθόν έχουν εκπονηθεί μελέτες από τα αρμόδια Υπουργεία που δείχνουν  ότι αυτή η πρόταση στηρίζεται επιστημονικά αλλά και οικονομοτεχνικά. 

Παράλληλα αυτή η πρόταση έρχεται σε μία θετική χρονική συγκυρία αφού υπάρχει η ευκαιρία της αξιοποίησης του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης ως βασικού χρηματοδοτικού εργαλείου αφού ο στόχος της συνάδει με το γενικότερο πνεύμα υλοποίησης του ΣΔΑΜ.   

Ένας από τους κεντρικούς ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Βουλευτής κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές αυτής της αναπτυξιακής πρωτοβουλίας.

Με αφορμή την ημερίδα του Σαββάτου ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κώστας Μιχόπουλος δήλωσε:” Έχουμε υποσχεθεί ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αντιστρέψουμε την φθίνουσα πορεία του τόπου μας. Παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι προωθούμε συνέργειες και συνεργασίες με όλους αυτούς που έχουν κοινό στόχο με εμάς. Καλούμε στη Μεγαλόπολη όλους τους φορείς που θέλουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και να κάνουμε πράξη την περιφερειακή συνείδηση χωρίς τοπικιστικές αντιλήψεις αποκλειστικότητες και αποκλεισμούς. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα ξαναβάλει τον τόπο μας σε τροχιά ανάπτυξης και τους κατοίκους του σε κλίμα ευημερίας.

Σας περιμένουμε το Σάββατο στη Μεγαλόπολη για να χαράξουμε όλοι μαζί το δρόμο για την ανάπτυξη”.

 

 

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Κωνσταντίνος Μιχόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο