Τοποθέτηση Δημάρχου Κώστα Μιχόπουλου στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις Προσκλήσεις προώθησης της Επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης έλαβε χώρα η παρουσίαση της εκδήλωσης με θέμα τις προκηρύξεις Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Αναστάσιος Μουρίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Σπύρος Τζινιέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι  Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος και Παναγιώτης Μπούρας,  ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Δύναμη Πολιτών Σταύρος Τσίχλης,   ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕΑ Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του 11ου Π.Τ. Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Παναγιώτης Κρητικός και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» Εμμανουήλ Μάκαρης.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος δήλωσε κατά την έναρξη της εκδήλωσης:

«Καλωσορίζω όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής, πράγματι περιμένουμε σήμερα μια συζήτηση για τα προγράμματα που δημοσιοποιήθηκαν, να δούμε με ποιον τρόπο μπορεί να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση. Τα προγράμματα έχουν κύριο σκοπό τη Μεγαλόπολη και στη συνέχεια, τους όμορους δήμους. Βάσει των προσκλήσεων, ουσιαστικά δεν βοηθιέται η περιοχή της Μεγαλόπολης που είναι άμεσα πληττόμενη πόλη. Κύριε διοικητά, γνωρίζετε, όπως  και ο κ. Περιφερειάρχης , ότι η Μεγαλόπολη είναι μια ιδιαίτερη πόλη, εξαρτώμενη από τη λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ. Ακόμα και τα περίπτερα έκλεισαν μετά το κλείσιμο των μονάδων. Ο οικονομικός μαρασμός είναι ορατός, είναι πραγματικότητα, δεν είναι πια στα λόγια. Οι επιχειρηματίες της πόλης αντιμετωπίζουμε πολλά και σοβαρά προβλήματα. Δεν υπάρχει το κίνητρο στις προσκλήσεις που θα κάνει έναν επενδυτή να έρθει στη Μεγαλόπολη. Το δεύτερο, σε ό,τι αφορά το Βιοτεχνικό Πάρκο που έπρεπε από χθες να έχει δημιουργηθεί ώστε να μπορεί κάποιος να επενδύσει. Θέλουμε την τεχνική και την οικονομική βοήθεια. Ελπίζουμε ότι πραγματικά όλοι, και η Διαχειριστική Αρχή και ο υπουργός, αλλά και οι κυβερνητικοί παράγοντες, θα βοηθήσουν για να γίνουν επενδύσεις στην περιοχή μας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 

Στην συνέχεια έγιναν οι παρουσιάσεις των 6 προγραμμάτων και τέθηκαν ερωτήματα και προτάσεις αλλαγής των προγραμμάτων από τους φορείς και τους πολίτες.

Κατά τη δευτερολογία του, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης δήλωσε:

Κ. Καλλίρη, κύριοι της διαχειριστική αρχής, όλοι οι συμμετέχοντες, καταλάβατε τα μεγάλα πρόβλημα που υπάρχουν στον Δήμο Μεγαλόπολης. Προσπάθησα και εγώ, οι συνεργάτες μου και όλοι οι φορείς , να θέσουμε το πρόβλημα ακριβώς όπως έχει. Σήμερα πήρατε μια πρώτη εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει. Η περιοχή ερημοποιήθηκε, έκλεισαν επιχειρήσεις, η εικόνα είναι ζοφερή. 

Εμείς σας ζητάμε να δοθεί η διακριτή διαφορά του 10%, ως επιπλέον κίνητρο, για να έρθουν οι επενδύσεις στον δήμο μας. Όπως επίσης, ζητάμε το ποσό του προϋπολογισμού που αντιστοιχεί στον Δήμο Μεγαλόπολης, εφόσον δεν υπάρχει απορρόφηση, να παραμείνει για τον Δήμο Μεγαλόπολης και να μην πηγαίνει σε άλλες περιοχές. 

Ο Δήμος Μεγαλόπολης θα δημιουργήσει άμεσα μία τοπική ομάδα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τον Εμπορικό Σύλλογο, η οποία θα καταγράψει όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες των επιχειρήσεων. 

Η Μεγαλόπολη χρειάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο διότι η πόλη μας επλήγη  και στη Μεγαλόπολη πρέπει να δοθεί όλο το βάρος. Με συνεννόηση, επιστημονική τεκμηρίωση και βοήθεια, κάνω έκκληση προς εσάς κ. Περιφερειάρχη να γίνει το Βιομηχανικό Πάρκο στο Ψαθί. Γιατί το στρατηγικό σχέδιο χρειάζεται τη δική σας βοήθεια και τις χρηματοδοτήσεις . 

Και τέλος, κύριε Περιφερειάρχα, πρέπει να ξεκινήσει ο οδικός άξονας Μεγαλόπολη – Ολυμπία, για να γίνει η Μεγαλόπολη σταυροδρόμι επιχειρηματικότητας.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναυλία αριστούχων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζει την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, συναυλία με τους αριστούχους σπουδαστές του Δ.Ω.Κ. που τιμήθηκαν με υποτροφίες τη φετινή χρονιά. Στη συνέχεια, η ενθουσιώδης "Νεανική Χορωδία" του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ιβάν Μάτζαρη και την πιανιστική συνοδεία

Σεμινάριο χορού το διήμερο 20-21 Απριλίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Τα δημοφιλή εργαστήρια Keep Dancing που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σε συνεργασία με τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας επιστρέφουν το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού με το «Speed the Spiral» του Πλωτίνου Ηλιάδη. Στόχος του εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση του σώματος, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με ακρίβεια σε υψηλού βαθμού πολυπλοκότητας κινήσεις

Ευχαριστήρια επιστολή της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στον Δήμαρχο

Τις θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο εκφράζει με επιστολή του, το διοικητικό συμβούλιο της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), με αφορμή την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Στην ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο αναφέρονται τα εξής: «Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ολοκληρωτική

Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού η διακλαδική άσκηση ετοιμότητας «ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΙΟ»

Με πλήρη επιτυχία διεξήχθη η διακλαδική άσκηση ετοιμότητας «ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΙΟ», το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου, στην τοπική κοινότητα Βασιλακίου του Δήμου Ευρώτα. Η άσκηση εκτυλίχθηκε σε μικτή ζώνη δάσους και οικισμού, με το σενάριο της ασφαλούς απομάκρυνσης ατόμων και της εκκένωσης, ενώ την παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο