IKA: Αύξηση 12,35% της μερικής απασχόλησης – Στα 403 ευρώ ο μέσος μισθός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

• Σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτώβριου, η εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας
Το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network και το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» 2016-2017 διοργανώνει ημερίδα με κεντρικό θέμα: «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 6 μ.μ. (Διεύθυνση Επιμελητηρίου Αρκαδίας: 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη.

• ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση.
Η Πελοπόννησος υποδέχεται για πρώτη φορά, από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης την Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ποιότητα της Ελληνικής Επιχείρησης.
Η έκθεση θα αποτελέσει το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.
Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr

• ΓΓΔΕ: Ενημερωτικό φυλλάδιο για την ενδικοφανή προσφυγή
Ενημερωτικό φυλλάδιο με συνοπτικές πληροφορίες για την ισχύουσα διοικητική διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών, η οποία εφαρμόζεται στις περιπτώσεις φορολογουμένων που ασκούν ενδικοφανείς προσφυγές κατά πράξεων της Φορολογικής Διοίκηση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).
Ενημερωτικό Φυλλάδιο για την ενδικοφανή προσφυγή.

• Άνοιξε το ΤAXIS για τις τροποποιητικές δηλώσεις σε Ε9 – ΕΝΦΙΑ
Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 στο ΤΑΧΙS για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων διόρθωσης των στοιχείων ακινήτων των φορολογούμενων. Έτσι, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία ακινήτων τους, με βάση τα οποία υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ του 2016. Στην περίπτωση που προκύψουν διαφορές στο ποσό του φόρου με το αρχικό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα γίνει συμψηφισμός στις επόμενες δόσεις καταβολής του φόρου.

• IKA: Αύξηση 12,35% της μερικής απασχόλησης – Στα 403 ευρώ ο μέσος μισθός
Αυξήθηκαν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που εργάζονται υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης κατά 12,35% μέσα σε ένα έτος. Ο μέσος μισθός, γι’ αυτές τις συνθήκες ευέλικτης εργασίας, καταγράφηκε στα 403 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία Φεβρουαρίου 2016, που δημοσίευσε νωρίτερα το μεγαλύτερο Ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας, διαπιστώνεται ότι λόγω της αύξησης της μερικής απασχόλησης ο μέσος μισθός στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 2,69% μέσα σε ένα έτος, ενώ αυξήθηκε κατά 6,86% στα οικοδομοτεχνικά έργα.
Το μέσο ημερομίσθιο για πλήρη απασχόληση είναι 52,14 ευρώ και ο μέσος μισθός 1.219,4 ευρώ. Αντίστοιχα για μερική απασχόληση ο μέσος μισθός είναι 403 ευρώ και το μέσο ημερομίσθιο 23,99 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο