ΒΛΑΣΗΣ: Οι πληγέντες, η αδιαφορία και τα λεφτά που έχουν… “φαγωθεί” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κωλυσιεργία στο ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών παραχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ κ.Κώστας Βλάσης.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/TUiJBcILZMk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

“Πριν από λίγο καιρό ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν το Κορύθιο και την Τεγέα. Μετά από δυόμιση μήνες είμαστε ακόμα σε σημείο μηδέν. Το διάστημα που πέρασε ήταν υπεραρκετό για να συμμαζευτεί η κατάσταση”, ανέφερε αρχικά ο βουλευτής, ενώ στη συνέχεια γνωστοποίησε, πως με πρωτοβουλία του πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους προέδρους του Κορυθίου της Τεγέας και της Τρίπολης, όπου και πληροφορήθηκε, πως το μόνο που έγινε όλο αυτό το διάστημα ήταν η διάνοιξη κάποιων μικρών αγροτικών δρόμων.

“Τα δυο ποτάμια της Τεγέας δεν έχουν διανοιχτεί, με αποτέλεσμα στην πρώτη μεγάλη μπόρα να κινδυνέψουν οι γύρω περιοχές”, τόνισε ο κ.Βλάσης, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες σε κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο. “Αν δεν βρουν λύση τότε σύντομα θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή, ενόψει και ενός βαρύ χειμώνα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Αρκάς βουλευτής ανέφερε επιγραμματικά τα όσα είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα για την αποφυγή μιας παρόμοιας – ίσως και μεγαλύτερης – καταστροφής.

Οι εργασίες που απαιτούνται είναι οι εξής:

– Αποκατάσταση ποταμιών
– Καθαρισμός χαντακιών
– Διάνοιξη των αγροτικών δρόμων
– Αποπεράτωση του έργου της Τάκας

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ.Βλάσης η καταγραφή έχει γίνει και τα λίγα λεφτά που είχε δώσει η κυβέρνηση – όπως δήλωσε – έχουν φαγωθεί. “Ας σταματήσουν να μοιράζουν χρήματα σε πανηγύρια και ας αντιμετωπίσουν σοβαρά το πρόβλημα. Είδα έγγραφο με υπογραφή Βίτσα, στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα πως το Υπουργείο είναι έτοιμο και αναμένει το Δήμο και την Περιφέρεια να διαθέσουν ένα πόσο –κάτω των 100.000 ευρώ – για να προχωρήσουν τα έργα. Ο ΕΛΓΑ με την σειρά του πρέπει επίσης να προχωρήσει άμεσα στις αποζημιώσεις των πληγέντων”, συμπλήρωσε.

Τέλος όπως μας ενημέρωσε, έχει ζητήσει ραντεβού μέσα στην εβδομάδα με τον κ.Μπαλάφα. “Αναμένω την απάντηση και αμέσως μετά θα καλέσω και τους άλλους δυο βουλευτές του νομού, προκειμένου να πάμε σύσσωμοι στη συνάντηση αυτή. Δε χωράνε ιδεολογικές διαφορές σε τέτοια ζητήματα. Προέχει η Αρκαδία. Δεν κάνω μικροπολιτική. Προσπαθώ να βάλω ένα λιθαράκι για να κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί για να προλάβουμε τα χειρότερα”, υπογράμμισε ο βουλευτής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο