Σεπτεμβρίου 13, 2016

ΒΛΑΣΗΣ: Οι πληγέντες, η αδιαφορία και τα λεφτά που έχουν… "φαγωθεί" (video)

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κωλυσιεργία στο ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών παραχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ κ.Κώστας Βλάσης.

"Πριν από λίγο καιρό ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν το Κορύθιο και την Τεγέα. Μετά από δυόμιση μήνες είμαστε ακόμα σε σημείο μηδέν. Το διάστημα που πέρασε ήταν υπεραρκετό για να συμμαζευτεί η κατάσταση", ανέφερε αρχικά ο βουλευτής, ενώ στη συνέχεια γνωστοποίησε, πως με πρωτοβουλία του πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους προέδρους του Κορυθίου της Τεγέας και της Τρίπολης, όπου και πληροφορήθηκε, πως το μόνο που έγινε όλο αυτό το διάστημα ήταν η διάνοιξη κάποιων μικρών αγροτικών δρόμων."Τα δυο ποτάμια της Τεγέας δεν έχουν διανοιχτεί, με αποτέλεσμα στην πρώτη μεγάλη μπόρα να κινδυνέψουν οι γύρω περιοχές", τόνισε ο κ.Βλάσης, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες σε κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο. "Αν δεν βρουν λύση τότε σύντομα θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή, ενόψει και ενός βαρύ χειμώνα", ανέφερε χαρακτηριστικά.Στη συνέχεια ο Αρκάς βουλευτής ανέφερε επιγραμματικά τα όσα είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα για την αποφυγή μιας παρόμοιας – ίσως και μεγαλύτερης – καταστροφής.Οι εργασίες που απαιτούνται είναι οι εξής:

- Αποκατάσταση ποταμιών
- Καθαρισμός χαντακιών
- Διάνοιξη των αγροτικών δρόμων
- Αποπεράτωση του έργου της ΤάκαςΣύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ.Βλάσης η καταγραφή έχει γίνει και τα λίγα λεφτά που είχε δώσει η κυβέρνηση – όπως δήλωσε - έχουν φαγωθεί. "Ας σταματήσουν να μοιράζουν χρήματα σε πανηγύρια και ας αντιμετωπίσουν σοβαρά το πρόβλημα. Είδα έγγραφο με υπογραφή Βίτσα, στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα πως το Υπουργείο είναι έτοιμο και αναμένει το Δήμο και την Περιφέρεια να διαθέσουν ένα πόσο –κάτω των 100.000 ευρώ – για να προχωρήσουν τα έργα. Ο ΕΛΓΑ με την σειρά του πρέπει επίσης να προχωρήσει άμεσα στις αποζημιώσεις των πληγέντων", συμπλήρωσε.Τέλος όπως μας ενημέρωσε, έχει ζητήσει ραντεβού μέσα στην εβδομάδα με τον κ.Μπαλάφα. "Αναμένω την απάντηση και αμέσως μετά θα καλέσω και τους άλλους δυο βουλευτές του νομού, προκειμένου να πάμε σύσσωμοι στη συνάντηση αυτή. Δε χωράνε ιδεολογικές διαφορές σε τέτοια ζητήματα. Προέχει η Αρκαδία. Δεν κάνω μικροπολιτική. Προσπαθώ να βάλω ένα λιθαράκι για να κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί για να προλάβουμε τα χειρότερα", υπογράμμισε ο βουλευτής.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia