Νέα υποβρύχια σπήλαια ανακαλύφτηκαν στην Αρκαδία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε η τρίτη αποστολή -για το 2016- του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.), στην περιοχή της Αρκαδίας, κατά την οποία ανακαλύφτηκαν τέσσερα υποβρύχια σπήλαια.

Τα μέλη του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. Κολίσογλου Στυλιανός και Μαρατίδου Σοφία σε συνεργασία με τους κάτοικους του Αρκαδικού Χωρίου, Κουγιεμήτρο Ηλία και Γιαννακόπουλο Δημήτριο, που παρείχε το πλωτό μέσο καθώς και με τη συνεργασία των Πετρόπουλου Παναγιώτη και Ματσάγκου Φωτίου, που γνωρίζουν τα παράλια της περιοχής και υπέδειξαν τα σημεία, κατάφεραν την πρώτη κιόλας ημέρα της αποστολής να φέρουν στο «φως» τα τέσσερα σπήλαια.

Τα δύο σπήλαια έχουν έντονη παρουσία γλυκού νερού και η είσοδός τους βρίσκεται μέχρι το βάθος των τριών μέτρων. Όσον αφορά στα άλλα δύο σπήλαια, η είσοδός τους βρίσκεται σε βάθος 15 και 25 μέτρων αντίστοιχα.

Ο εντοπισμός και η καταγραφή τους έγινε με ελεύθερη κατάδυση του Πετρόπουλου Παναγιώτη. Η ανακάλυψη των τεσσάρων αυτών υποβρύχιων σπηλαίων, σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το Αρκαδικό Χωρίο, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό τους σε 10.

zougla.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρησκευτική Συναυλία Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών...

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο