Αυγούστου 30, 2016

Στον "πάγο" οι πληγέντες από τη θεομηνία στην Αρκαδία

Αναβλήθηκε η συζήτηση της δεύτερης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος...

Δύο μήνες μετά από τη θεομηνία που έπληξε την Αρκαδία, αγρότες, κάτοικοι και επαγγελματίες ακόμη περιμένουν την ΚΥΑ με τα μέτρα για την ανακούφισή τους. Όμως ΚΥΑ δεν υπάρχει και ο Υπουργός δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει.Αναβλήθηκε η συζήτηση της δεύτερης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ.Π.Κουρουμπλή, σχετικά με την έκδοση της ΚΥΑ για τα μέτρα ανακούφισης από τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες της Αρκαδίας από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου.


Η δεύτερη αυτή επίκαιρη ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου, έρχεται ως συνέχεια της συζήτησης της πρώτης σχετικής επίκαιρης ερώτησης, κατά την οποία ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ.Μπαλάφας είχε δεσμευθεί πως έως τις 20 Αυγούστου επρόκειτο να εκδοθεί με ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το χαρακτηρισμό των πληγεισών περιοχών ως πλημμυροπαθών και τη λήψη των σχετικών μέτρων. Δυστυχώς όμως, η ΚΥΑ δεν έχει ακόμη εκδοθεί, ούτε καν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανακούφιση των κατοίκων, αγροτών και επαγγελματιών, παρ’όλο που η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) είχε καταθέσει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων την επομένη κιόλας ημέρα της θεομηνίας.
«Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για άμεση εξεύρεση λύσης και επανακαταθέτουμε την ερώτηση», δήλωσε ο Βουλευτής Αρκαδίας.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia