Βράβευση Αρκάδων Ολυμπιονικών στην Τεγέα (pics-video)

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα: “Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και ο ρόλος της Τεγέας”, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 στο Συνεδριακό χώρο του Λαογραφικού Μουσείου ,στο κτίριο της πρώην Οικοκυρικής Σχολής ,στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου από την Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/u6k1L_IRja8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο και εστίασε στη συμβολή της Τεγέας στην απόφαση διεξαγωγής των Ολυμπιακών Λαμπαδηδρομιών(1934).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Αθανάσιος Κριτσινέλης μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Συντονιστής της Αφής και των Ολυμπιακών Λαμπαδηδρομιών από το 1976 έως το 2004 όπου και διετέλεσε Διευθυντής και Σύμβουλος της Διεύθυνσης Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πολλές Ολυμπιακές Δάδες , φωτογραφικά ντοκουμέντα, καθώς και συλλεκτικά εκθέματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η εκδήλωση ήταν η αφετηρία του Παναρκαδικού αιτήματος ένταξης της Τεγέας στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί μονίμου βάσεως.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο κ.Κριτσινέλης, ένα πρόσωπο που συνδέσει άρρηκτα τη ζωή του με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την αφή της Ολυμπιακής φλόγας, καθώς και ο μεγάλος Αρκάς Ολυμπιονίκης κ.Μανωλόπουλος. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και τιμήθηκε από τους διοργανωτές, ένας ακόμα μεγάλος Αρκάς αθλητής ο κ.Σμυρνιώτης.

{gallery}tegea_olumpic_games{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα...

Καιρός: Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη

Την Πέμπτη 28/03 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα δυτικά...
Μετάβαση στο περιεχόμενο