Αφετηρία η Τρίπολη για την… εβδομάδα κίνησης στην Ελλάδα! (pics – video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έναρξη για την Εβδομάδα Κίνησης στην Ελλάδα από την… Τρίπολη!

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/vRSwzNyBazw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Οι ποδηλάτες της ΑΕΚ Τρίπολης βρέθηκαν σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να αρχίσουν από εκεί μια μεγάλη βόλτα στον κάμπο της Μαντινείας, θέλοντας να προωθήσουν και να διαδώσουν με αυτό τον τρόπο την Εβδομάδα Κίνησης!

{gallery}aek_tripolhs{/gallery}

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΒΔΟΜΆΔΑ MOVE ΣΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη αποδίδονται 600.000 περίπου θάνατοι στην έλλειψη φυσικής άσκησης, ενώ το άμεσο και έμμεσο κόστος αγγίζει τα τα 100.000.000.000 €. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα, καθώς τα 2/3 των Ευρωπαίων δεν προσεγγίζουν καν τα ελάχιστα επίπεδα καθημερινής σωματικής άσκησης.

Η εκστρατεία προώθησης της σωματικής δραστηριότητας NowWeMOVE (NWM) ξεκίνησε από το Διεθνή Οργανισμό για τον Αθλητισμό και Πολιτισμό (ISCA) και έχει προγραμματιστεί να συμπεριλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες με στόχο τους ευρωπαίους πολίτες και την προώθηση της σημασίας και των οφελειών της τακτικής σωματικής δραστηριότητας.

Η εκστρατεία NowWeMOVE, είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, την προώθηση ευκαιριών για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, και να επιτρέψει την βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησηςμέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ;

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΚΙΝΗΣΗΣ είναι μια ετήσια πανευρωπαϊκή εκδήλωση και αναπόσπαστο μέρος της Εκστρατείας NowWeMove. Φέτος, η Εβδομάδα ΚΙΝΗΣΗΣ θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Στόχος της Εβδομάδας ΚΙΝΗΣΗΣ είναι η προώθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της καθημερινής κίνησης και της τακτικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό και την σωματική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη. Ένα ευρύ φάσμα φορέων της σωματικής δραστηριότητας (που εμείς ονομάζουμε Διοργανωτές ΚΙΝΗΣΗΣ ) συντονίζουν τις εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων υφιστάμενων και νέων δραστηριοτήτων φυσικής άσκησης, για την Εβδομάδα ΚΙΝΗΣΗΣ.

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΉΣ ΚΙΝΗΣΗΣ;

Οι διοργανωτές ΚΙΝΗΣΗΣ είναι οι πρωταγωνιστές της Εβδομάδας ΚΙΝΗΣΗΣ. Είναι αυτοί που πραγματοποιούν την Εβδομάδα ΚΙΝΗΣΗΣ. Ενας Διοργανωτής ΚΙΝΗΣΗΣ μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα. Μάθε περισσότερα πως μπορείς να γίνεις Διοργανωτής ΚΙΝΗΣΗΣ.

Μάθετε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα (Πέμπτη 18 Αυγούστου), μια ποδηλατική βόλτα γεμάτη ελπίδες ( #JourneyOfHope), ξεκίνησε από τη Δανία για να διασχίσει την Κεντρική Ευρώπη και να τερματίσει στις 17 Σεπτεμβρίου στην Σλοβακία πού έχει την προεδρία της Ε.Ε. ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της εκστρατείας NowWeMOVE που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA).για την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας και συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2016 #BeActive.

Καθώς το Ταξίδι της Ελπίδας και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού δεν μπορεί να δώσει όλες τις λύσεις στις προκλήσεις της Ευρώπης, δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία σε οργανώσεις από διάφορους τομείς να δείξουν το δρόμο προς τα εμπρός, οργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, ποδηλατικές εκδηλώσεις ή άλλου είδους εκδηλώσεις σωματικής δραστηριότητας ή ακόμα και συζητήσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της εκστρατείας NowWeMOVE και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με την ΑΕΚ Τρίπολης/Τμήμα Ποδηλασίας και την ΚοινΣ.Επ. Πράσινες Διαδρομές, Εθνικό Συντονιστή της εκστρατείας NowWeMOVE στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

Λειτουργίες Ελλήνων Συνθετών

Αναμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου, θα γευτούμε το κατανυκτικό κλίμα της Σαρακοστής μέσα από επιλεγμένες Λειτουργίες Ελλήνων συνθετών (Αυγουστίνος Ρούσσος, Γιάννης Δροσίτης, Γεώργιος Πονηρίδης), ενώ το Requiem του Γιάννη Ρούσσου θα εντείνει το θρησκευτικό συναίσθημα. Μία περιήγηση στην ελληνική έντεχνη μουσική για φωνή και όργανο εναρμονισμένη με το πνεύμα των Παθών του Κυρίου. Ερμηνεύουν η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο