Υπουργείο Οικονομικών: Δεν Θα δοθεί νέα παράταση για τις δηλώσεις

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

  • Ευνοϊκές διατάξεις για τη φορολόγηση με μπλοκάκι 

Οι ευνοϊκές διατάξεις για τη φορολόγηση με μπλοκάκι ισχύουν μόνο για όσους συμβάλλονται με εργοδότες που είναι φορ. κάτοικοι Ελλάδος

Σύμφωνα με το έγγραφο ΔΕΑΦΑ 1101713 ΕΞ 2016, το εισόδημα που προέρχεται βάσει σύμβασης με εργοδότη –επιχείρηση με έδρα στην αλλοδαπή, είτε πρόκειται για το μοναδικό εργοδότη, είτε για έναν από τους εργοδότες που προβλέπονται στην περ.στ΄ της παρ.2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013, παρά το γεγονός ότι είναι εισόδημα ημεδαπής, δεν υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.4172/2013.

Η ευνοϊκότερη φορολόγηση που προβλέπεται με τις εν λόγω διατάξεις αφορά μόνον εισόδημα ημεδαπής που αποκτάται βάσει έγγραφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων έργου με φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες με φορολογική κατοικία στην Ελλάδα ή που δραστηριοποιούνται μέσω μόνιμης εγκατάστασης στη Ελλάδα.

Μπορείτε να δείτε το έγγραφο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

  • ΥΠΟΙΚ: Δεν Θα δοθεί νέα παράταση για τις δηλώσεις
    Το υπουργείο Οικονομικών  προειδοποίησε χθες ότι δεν θα παρατείνει την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πέρα από την 15η Ιουλίου, γι’ αυτό και κάλεσε τους φορολογούμενους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία στις ημέρες που απομένουν. Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι μέχρι και χθες το μεσημέρι, είχαν εκκαθαριστεί 5.269.350 δηλώσεις εκ των οποίων το 1.911.337 είναι χρεωστικές με τον επιπλέον φόρο να ανέρχεται συνολικά στα 2,555 δισ. ευρώ (1.336 ευρώ ο μέσος φόρος).
  • Σχεδόν 47.000 αιτήσεις για το ΕΣΠΑ

Με την υποβολή 46.987 αιτήσεων χρηματοδότησης ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τα τέσσερα πρώτα προγράμματα επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ). Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση, «όλες οι δράσεις συνάντησαν μεγάλο ενδιαφέρον, που αποτυπώθηκε σε πολύ υψηλό αριθμό αιτήσεων, με συνέπεια μάλιστα να αυξήσουμε τον συνολικό προϋπολογισμό για τον α’ κύκλο στα 322 εκατ. ευρώ από τα 270 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν αρχικά».

  • Ξεπέρασαν τα 88,8 δις ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο τον Μάιο

Μεγαλώνει μήνα με τον μήνα η αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Έτσι, στο τέλος Μαΐου τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπέρασαν τα 88,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,58 δισ. ευρώ αποτελούν «φρέσκες» οφειλές (δημιουργήθηκαν από τις αρχές του χρόνου), ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν παλαιό χρέος (έως 31-12-2015). Ο Μάιος ήταν ένας από τους χειρότερους μήνες καθώς έμειναν απλήρωτοι φόροι 1,254 δισ. ευρώ.
 

  • Διακήρυξη Δημοπρασίας Οχημάτων

Την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 10 π.μ στο κτίριο του Τελωνείου Ναυπλίου, Αμυμώνης 26 Ναύπλιο, θα γίνει πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν σε ομαδική εκποίηση για ΟΤΖΚ και διάλυση οχήματα που προέρχονται από τα αζήτητα και εγκαταλειφθέντα του Τελωνείου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο