ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΠαράταση υποβολής αιτήσεων για τα επιδοτούμενα σεμινάρια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα επιδοτούμενα σεμινάρια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ» του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση » του Ε.Π. Πελοπόννησος ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερομένους ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022.

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προτάσεις βιώσιμης ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα» το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος Κυνουρίας.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους.

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕΧΡΙ 31.3.2023
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αναστέλλεται εκ νέου, μέχρι την οριζόμενη ημερομηνία (έληξε την 31η.10.2022), η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για τις αναφερόμενες περιπτώσεις έργων που έχουν κατασκευαστεί σε αιγιαλό, παραλία, όχθη, κ.λπ. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση,  οι λόγοι  είναι τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα που περιόρισαν τη δράση της διοίκησης και κατέστησαν αδύνατη προσωρινά ή οδήγησαν στην καθυστέρηση της νομιμοποίησης των εν λόγω έργων.

“ΤΟΛΜΉΣΤΕ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΉΣΤΕ”,  ΝΈΟ ΠΡΟΪΌΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΊΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ – HDB
Ένα νέο προϊόν καινοτομίας, “Τολμήστε και Καινοτομήστε”, προσφέρει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB), με στόχο τη στήριξη των καινοτόμων Μικρομεσαίων (ΜμΕ), νεοσύστατων (startups) και υπό σύσταση εταιρειών. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας είναι το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο που έχει στόχο να στηρίξει τις καινοτόμες νεοσύστατες και υφιστάμενες Πολύ μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) οιασδήποτε νομικής μορφής, που προάγουν την έρευνα και καινοτομία και οι οποίες τεκμηριώνουν τον καινοτόμο χαρακτήρα τους, μέσω του  επιχειρηματικού τους σχεδίου (Business Plan) και σχετικών δικαιολογητικών.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΑΔΕ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ “MYCAR” ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 2023
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ  “MyCar”  τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στο αυτοκίνητο ή στην μοτοσικλέτα προκειμένου να αποφύγουν τα “τσουχτερά” πρόστιμα. Τα τέλη είναι στα ίδια επίπεδά με το περσινό έτος κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις για τους ιδιοκτήτες. Όπως και πέρυσι κάθε ειδοποιητήριο περιλαμβάνει και έναν κώδικα QR (QR Code). Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη μέσω mobile banking.

ΡΥΘΜΊΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗΣ ΕΥΆΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΟΜΆΔΩΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ 
Καίρια θέματα που σχετίζονται με την εργασιακή κάλυψη και εξασφάλιση της απασχολησιμότητας ευάλωτων συμπολιτών μας, όπως επαγγελματιών με προβλήματα όρασης καθώς και ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, ρυθμίζονται με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, σκοπός είναι να διασφαλιστεί με ίσους όρους η συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, προτεραιότητα που βρίσκεται στον πυρήνα την Εθνικής Στρατηγικής για την Αποϊδρυματοποίηση. Με δεύτερη τροπολογία προωθείται -μεταξύ άλλων- ρύθμιση που διευκολύνει τη μεταστέγαση των ΚΕΠΑ της Αθήνας σε εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

ΑΑΔΕ: ΨΗΦΙΑΚΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Ψηφιακά, μέσω της πύλης myAADE ( myaade.gov.gr ), οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν πλέον να υποβάλλουν ενδικοφανείς προσφυγές και αιτήματα αναστολής ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών κατά πράξεων, που εκδίδονται από: τα Ελεγκτικά Κέντρα, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ).

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΈΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ” 
Ξεκίνησε στις 23/11/2022 η υποβολή προτάσεων για το Πρόγραμμα “Έξυπνη Μεταποίηση” του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”. Επιδοτούνται επενδυτικά σχέδια πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του ελληνικού βιομηχανικού οικοσυστήματος για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τους εξοπλισμού με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 250.000 € έως 6.000.000 €, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν δαπάνες για: μηχανολογικό εξοπλισμό, κτιριακές εγκαταστάσεις, ειδικές εγκαταστάσεις κτιριακών για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών όπως π.χ. οι υποδομές δικτύου υψηλής ταχύτητας 5G,  εξοπλισμό εργαστηρίων και ποιοτικού ελέγχου, ΤΠΕ & εξοπλισμό λογισμικού, άδειες λογισμικού, υπηρεσίες ασφάλειας IT, υπηρεσίες σχεδιασμού προϊόντων, πνευματικής ιδιοκτησίας, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, κόστη πιστοποίησης κ.ά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο