ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΕπιμ. Αρκαδίας: Σειρά Σεμιναρίων πάνω στα πιο σύγχρονα και εξειδικευμένα θέματα της...

Επιμ. Αρκαδίας: Σειρά Σεμιναρίων πάνω στα πιο σύγχρονα και εξειδικευμένα θέματα της αγοράς

1oς κύκλος: «Πως δε θα χάσω τον χρόνο μου και τα λεφτά μου από μια εξαγωγή. Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες».
Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των μελών του, το Επιμελητήριο Αρκαδίας  σε συνεργασία με το Enterprise Greece, προκειμένου να συμβάλλουν στη σωστή πληροφόρηση των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων και των εξαγωγέων που βρίσκονται κυρίως σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών με θέμα «Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες».

Ο 1 ος κύκλος ανοίγει με το πρώτο σεμινάριο που θα αφορά στις διαδικασίες εξαγωγής και θα διεξαχθεί  την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 5 μ.μ. – 9 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25 ης Μαρτίου & Πανός 21 (είσοδος από 25 ης Μαρτίου). Το 2 ο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ώρες 5 μ.μ. – 9 μ.μ στον ίδιο χώρο Όλες οι πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Η ΝΟΣΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Κατατέθηκε στη Βουλή νέο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας, με παράταση ισχύος διαφόρων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και μεταξύ αυτών είναι και  η παράταση ισχύος του άρθρου 205 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έως την 31η.12.2022. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του έτους, να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, άρα να είναι υποχρεωτικά πλήρως εμβολιασμένοι, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου, rapid test, μία φορά την εβδομάδα.

ΔΥΠΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 6.500 ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ 55-67 ΕΤΩΝ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις επιπλέον 6.500 θέσεις του επιτυχημένου προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 123 εκατ. ευρώ, που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης με ωφελούμενους», σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσληψη μακροχρόνια (12+ μήνες) ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο  www.dypa.gov.gr .

ΙΤΑΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Για ένα ακόμη εξάμηνο oι ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους με τους πελάτες τους στο εξωτερικό και να παραμείνουν αξιόπιστοι προμηθευτές παρά τα εμπόδια που υψώνουν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία (υψηλός πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση κ.ά.). Αυτό σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), με αφορμή ανάλυσή του επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Οι εξαγωγές, για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2022, αυξήθηκαν συνολικά κατά 40% και ανήλθαν σε 25,69 δισ. ευρώ. Οι εισαγωγές στο ίδιο διάστημα, αυξήθηκαν κατά 51,7%, με τη συνολική τους αξία να διαμορφώνεται στα 42,64 δισ. ευρώ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν και πάλι οι ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες παραδοσιακά απορροφούν τον μεγαλύτερο όγκο των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών με την Ιταλία να εξακολουθεί και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 να αποτελεί το σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών, ενώ στη 2η θέση παραμένει η Γερμανία. Ακολουθούν η Βουλγαρία, η Κύπρος και οι ΗΠΑ. Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

EΡΕΥΝΑ ΙΕΛΚΑ: ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
Η ενεργειακή κρίση και οι ανατιμήσεις αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα των Ελλήνων καταναλωτών, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου. Ενημερωθείτε για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και για τις επιχειρηματικές ειδήσεις, στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr και στην σελίδα στο Facebook: Επιμελητήριο Αρκαδίας Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Η έρευνα, με δείγμα 1.000 καταναλωτές, πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2022. Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, ο μεγαλύτερος φόβος πλέον προέρχεται από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων. Το 31% δηλώνει ότι νιώθει άγχος, το 29% θυμό, το 25% φόβο και το 23% ανασφάλεια, ενώ ένα ποσοστό 5% δηλώνει ακόμα και πανικό. Μόλις 2% δηλώνει αδιάφορο. Το πρόβλημα του πληθωρισμού και των ανατιμήσεων αξιολογείται ως το σημαντικότερο πρόβλημα των καταναλωτών από το 52% του κοινού, ενώ ακολουθεί το κόστος ενέργειας με 39% και αρκετά χαμηλότερα ο πόλεμος στην Ουκρανία με 4%, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις με 4% και τέλος η πανδημία COVID-19 με μόλις 1%.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ 5+2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Επτά προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για ενίσχυση της απασχόλησης, με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 516 εκατ. ευρώ, που θα καλύψουν συνολικά 56.220 δικαιούχους, θα “τρέξουν” έως τον Δεκέμβριο. Πέντε από αυτά ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Από τις πέντε δράσεις, που βρίσκονται στη γραμμή της αφετηρίας, οι δύο αφορούν σε προγράμματα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ένα για νέους 18-29 ετών και ένα για νέους επιχειρηματίες 30-45 ετών σε συγκεκριμένες Περιφέρειες της χώρας. Οι υπόλοιπες τρεις αφορούν σε μεγάλης κλίμακας προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων. Το καθένα αφορά 10.000 ανέργους και έχει διαφορετικές προδιαγραφές. Έως το τέλος του έτους, εξάλλου, θα προκηρυχθούν δύο ακόμα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 123,4 εκατ. ευρώ, που θα απευθύνονται σε 20.000 δικαιούχους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο