Ιουνίου 15, 2016

Kινητοποίηση ΕΛΕΜΕ Αρκαδίας την Πέμπτη στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Πελοποννήσου

Η μείωση των ωρών του ωρολογίου προγράμματος, η αφαίρεση των ωρών των υπεύθυνων των εργαστηρίων, η διεύρυνση των αναθέσεων, η συγχώνευση των ειδικοτήτων σε τομείς στη Β’ τάξη των  ΕΠΑΛ, επί της ουσίας οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές στην ανεργία τη νέα σχολικά χρονιά και ταυτόχρονα δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα σε πολλούς συναδέλφους που θα βγουν υπεράριθμοι και θα αναγκαστούν να γυρίζουν σε πολύ περισσότερα σχολεία την επόμενη χρονιά για συμπλήρωση ωραρίου.

Η λογική της “Κοπτοραπτικής” των ωρών στο πρόγραμμα σπουδών παρά τη διαφαινόμενη “παιδαγωγική ανάγκη” που επικαλείται το υπουργείο είναι προφανές ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Απλώς, ικανοποιεί τις απαιτήσεις των δανειστών για μείωση (με οποιοδήποτε κόστος για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών) του κόστους της εκπαίδευσης. Απαιτούμε την άμεση απόσυρωση αυτών των μέτρων του Υπουργείου και καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τους συναδέλφους την Πέμπτη 16 Ιουνίου στη μία το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (Τρίπολη).

Το ζήτημα είναι σοβαρό και ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στην κινητοποίηση.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia