Κωνσταντινόπουλος: Η βελτίωση του δρόμου Άστρους – Λεωνιδίου είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής.

Βασικά σημεία της επίκαιρης ερώτησής μου στη Βουλή αναφορικά με την έλλειψη μέριμνας για την επικίνδυνη για θανατηφόρα ατυχήματα επαρχιακή οδό Άστρους – Λεωνιδίου:

«Έχω καταθέσει αυτή την ερώτηση που αφορά την έλλειψη μέριμνας για τον επαρχιακό δρόμο Άστρους – Λεωνιδίου και προς τον Υπουργό Υποδομών εδώ και καιρό, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε αναρμοδιότητα. Θέλω να επισημάνω ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα καθώς στον εν λόγω δρόμο έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.  

Για το λόγο αυτό, οι πολίτες έχουν κινητοποιηθεί πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις και μη μετρήσουμε άλλα θύματα. Όμως η κατάσταση του δρόμου δεν βελτιώνεται και τα θανατηφόρα ατυχήματα συνεχίζονται. Επίσης πριν κάποια χρόνια ο Δήμος Άστρους ζήτησε τη δέσμευση κονδυλίων για τη βελτίωση του δρόμου. Για αυτό σας ρωτώ  κ. Υπουργέ, που βρισκόμαστε σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα;

Κατανοώ ότι δεν μπορείτε να γνωρίζετε όλα τα θέματα σε βάθος, αλλά για την Αρκαδία είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή. Είναι σημαντικό πριν μετρήσουμε άλλα θύματα να γίνουν όσα είναι απαραίτητα προκειμένου ο δρόμος να είναι πιο λειτουργικός και να αποφεύγονται παραβάσεις του ΚΟΚ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ισχυρίζεται ότι έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση για τη μέριμνα του δρόμου με την Ανώνυμη Εταιρεία  «ΜΟΡΙΑΣ Α.Ε.». Ελπίζουμε να μην κλείσει και αυτή η εταιρεία της Περιφέρειας από σκάνδαλα και κακοδιαχείριση όπως  η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε».

Χρειάζονται να δοθούν άμεσα λύσεις : διάζωμα, κυκλικοί κόμβοι, παράδρομοι. Υπάρχουν ευρωπαϊκές προδιαγραφές πάνω στις οποίες πρέπει να φτιαχτεί το τοπικό οδικό δίκτυο. Σίγουρα η οδική κουλτούρα είναι σημαντικός παράγοντας αλλά δεν γίνεται να αρκούμαστε σε μια τέτοια απάντηση. Περιμένουμε την άμεση μέριμνα για τη βελτίωση του χρόνιου αυτού προβλήματος».

Σύμφωνα με την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού, Στ. Πέτσα, δεδομένης της αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης τα έργα επί του δρόμου για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξάλειψη της επικινδυνότητας του είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία πρέπει εντάξει τις βελτιωτικές παρεμβάσεις για τον επαρχιακό δρόμο Άστρους – Λεωνιδίου στις χρηματοδοτήσεις της.

Αναμένω λοιπόν τις αντίστοιχες ενέργειες και θα παρακολουθώ το θέμα στενά.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο