Εξερευνώντας τα υπόγεια σπήλαια της Αρκαδίας (video+pic)

Oργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αποστολή για εξερεύνηση του βυθού για το 2016, του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.), στην περιοχή της Αρκαδίας.

Το κάμπινγκ "Ζαρίτσι" ήταν ο τόπος διαμονής και οργάνωσης της αποστολής όπου η αποστολή βρέθηκε για δύο ημέρες. Ο σκοπός της ήταν να εξερευνηθούν υποβρύχια σπήλαια αλλά και να εντοπιστούν σπήλαια στη στεριά, στην περιοχή του Τυρού.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε μερική εξερεύνηση και χαρτογράφηση στο υποβρύχιο σπήλαιο “Χερσαίο Ρήγμα”, πλησίον του Αρκαδικού Χωριού. Το μέγιστο βάθος εξερεύνησης έφτασε τα 53 μέτρα και η κατάδυση είχε διήρκεσε 48 λεπτά.

Την δεύτερη ημέρα έγινε συνέχεια της εξερεύνησης στο "Χερσαίο Ρήγμα". Η κατάδυση είχε διάρκεια 71 λεπτά και όπου το μέγιστο βάθος του σπηλαίου μέχρι στιγμής ξεπερνάει τα 55μέτρα.

Ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Εξερευνητικός Όμιλος είναι ένας φορέας που εκπαιδεύει και παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό σε όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τα ελληνικά σπήλαια, είναι φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οι πόροι του εξασφαλίζονται από τις συνδρομές των μελών του. Συνεργάζεται χωρίς αμοιβή, με τις αρμόδιες αρχές, για την προστασία και μελέτη των ελληνικών σπηλαίων και αναφέρεται σ' αυτές για τα ζητήματα που προκύπτουν.

δείτε εδώ το video

athensmagazine.gr

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia