Oρειβατικό διήμερο στο Δυτικό Μαίναλο 21 & 22 Μαΐου 2016

Μαϊος 18, 2016
Ο Σύλλογoς Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, μαζί με τους δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας, τους τοπικούς συλλόγους Πιάνας και Ελάτης καθώς και τους εθελοντές από τα χωριά της περιοχής, διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Μαΐου 2016 ένα θαυμάσιο ορειβατικό διήμερο στο Δυτικό  Μαίναλο.

 Θα εγκαινιάσουμε ένα εντελώς πρωτότυπο μονοπάτι, μήκους περίπου 30 χιλ. με επίκεντρο τα χωριά Πιάνα, Αρκουδόρεμα, Λιμποβίσι, Ελάτη και Βυτίνα. Πιστεύουμε ότι ένα δίκτυο μονοπατιών ορεινής πεζοπορίας, μπορεί να συνεισφέρει στον μεγάλο στόχο όλης της ορειβατικής οικογένειας, που δεν είναι άλλος από την προστασία και την ήπια διαχείριση της απαράμιλλης φύσης του Μαινάλου. Ένα διαχρονικό όραμα που αφορά άλλωστε όλους τους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας.

Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς η  συμμετοχή σας στις πορείες και στις εκδηλώσεις μας!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/05/2016

 1. 1. 00 π.μ. αναχώρηση λεωφορείου από Τρίπολη για Πιάνα.
 2. 10.00  π.μ. συνάντηση και υποδοχή των ορειβατικών συλλόγων (Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς και Κρήτης) στο πανέμορφο χωριό Πιάνα υψόμ. 1.100μ. (Εγκαίνια μονοπατιού).
 3. 10.30 π.μ.  έναρξη πορείας Σαββάτου.

Α΄ διαδρομή : Πιάνα- Σπήλαιο Πανός- Λυκόρεμα-Ποταμός Ελισσώνας Αρκουδόρεμα-                                                   Κανελλάκια-  Παλιοχώρι Ελάτης.(Χώρος κατασκήνωσης) .
Ώρες Πορείας: 6.30΄ Κατηγορία  Β΄

Β΄ διαδρομή: Πιάνα- Σπήλαιο Πανός- Λυκόρεμα-Ποταμός Ελισσώνας- Αρκουδόρεμα
Ώρες Πορείας: 3.30΄ Κατηγορία A+

Γ΄διαδρομή : Αρουδόρεμα – Κανελλάκια – Παλιοχώρι Ελάτης,
Ώρες πορείας : 3, Κατηγορίας Α+

Στη συνέχεια με τα λεωφορεία, οι ορειβάτες της Β΄ διαδρομής θα επισκεφθούν το ιστορικό χωριό των Κολοκοτρωναίων, το Λιμποβίσι και από εκεί θα φτάσουν στο χώρο της κατασκήνωσης στο Παλιοχώρι Ελάτης (1.200μ.)

Το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο της κατασκήνωσης θα ακολουθήσει ορειβατικό γλέντι με  δημοτικά τραγούδια και ντόπιες γεύσεις.

Διανυκτέρευση σε σκηνές ή σε ξενώνες στην Ελάτη και στα γύρω χωριά της περιοχής.

Επιστροφή του λεωφορείου στην Τρίπολη , 10.00 μ.μ.

     ΚΥΡΙΑΚΗ 22/05/2016

           07.30 π.μ. Αναχώρηση λεωφορείου από Τρίπολη για Ελάτη

Α΄ διαδρομή : Παλιοχώρι Ελάτης- Ελάτη- Χαράδρα ποταμού Μυλάοντα-Βυτίνα
Ώρες πορείας:  4  Κατηγορία  A΄

Β΄διαδρομή: Παλιοχώρι Ελάτης- Πηγή Μπουρμπουλίστρα – κορυφή Μαδάρα (1.601μ.) –Έντεκα Τούρκοι – Ελάτη – Χαράδρα ποταμού Μυλάοντα – Βυτίνα.
Ώρες πορείας:6.30  Κατηγορία  Β΄-
Επιστροφή με λεωφορείο στην Τρίπολη περίπου 05.00 μ.μ.

Χρήσιμες Πληροφορίες :

 

 1. Τα οχήματα από Αθήνα, Κόρινθο, Σπάρτη, Καλαμάτα θα ακολουθήσουν το δρομολόγιο : Τρίπολη – Νοσοκομείο – Δαβιές – Πιάνα. Τα οχήματα από Πύργο και Πάτρα θα ακολουθήσουν το δρομολόγιο : Βυτίνα – Αλωνίσταινα – Πιάνα.
 2. Στην Πιάνα το Σάββατο το πρωί θα προσφερθεί γιαούρτι με μέλι και δίπλες, από το Δήμο Τρίπολης.
 3. Στην Ελάτη το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής θα προσφερθεί φασολάδα με ψωμοτύρι και τσάι Μαινάλου από το Δήμο Γορτυνίας, και κρασί από ντόπιους οινοποιούς.
 4. Τα σουβλάκια και τυχών αναψυκτικά θα χρεώνονται.
 5. Στη διάρκεια των διήμερων πορειών τα λεωφορεία των ορειβατικών συλλόγων θα ακολουθήσουν την περιηγητική διαδρομή : Πιάνα – Χρυσοβίτσι – Αρκουδόρεμα – Λυμποβίσι – Ελάτη – Μεθύδριο – Βυτίνα με σκηνές και εφόδια ώστε να επιβιβάζονται – αποβιβάζονται όσοι το επιθυμούν.
 6. Όλες οι διαδρομές είναι σηματοδοτημένες αναλόγως με πορτοκαλί, μπλε και κίτρινα σήματα και οφείλουμε να τηρούμε πιστά τις οδηγίες των πινακίδων και των αρχηγών.
 7. Το βράδυ του Σαββάτου από 06.00 μ.μ. έως 11.00 μ.μ. στο χώρο της κατασκήνωσης, στο Παλιοχώρι Ελάτης και μετά το δείπνο θα ακολουθήσει ορειβατικό γλέντι με χορό τραγούδι και μουσικά όργανα (χωρίς μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, φώτα κλπ).
 8. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχουν : πηγαίο νερό, πυροσβεστικό όχημα κάδοι ανακύκλωσης και χημικές τουαλέτες. Μετά το γλέντι του Σαββατόβραδου τα λεωφορεία θα μεταφέρουν στους γύρω ξενώνες, όσους ορειβάτες δεν θα διανυκτερεύσουν στην υπαίθρια κατασκήνωση.
 9. Το πρωί της Κυριακής, τα λεωφορεία πρέπει να επανέλθουν στην κατασκήνωση, (Παλιοχώρι Ελάτης) το αργότερο 08.30 π.μ. για την έναρξη των πορειών.
 10. Εννοείται ότι, στη διάρκεια του διημέρου οφείλουμε να μην αφήσουμε πίσω μας το παραμικρό σκουπιδάκι , ούτε καν πορτοκαλόφλουδες!

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 01 Ιουλ

  ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Καλαμάτας 5

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710241560

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia