Απάντηση του φιλοζωικού στο Δήμο Τρίπολης μετά και την χθεσινή συνέντευξη τύπου του κ.Σταματόπουλου.

Μαϊος 14, 2016
Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης μετά και την χθεσινή συνέντευξη τύπου του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δημήτρη Σταματόπουλου και όσον μελών της επιτροπής συμμετείχαν στην σύσκεψη για τα αδέσποτα που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η άγνοια δυστυχώς και η έλλειψη συνεργασίας από τον δήμο μας είναι πρωτοφανής και εξαντλεί τα όρια των εθελοντών καθημερινά. Κύριε Σταματόπουλε….ο κόμπος έφτασε στο χτένι….οι 5μελείς επιτροπές δεν είναι μόνο για να αποφασίζουν για την ευθανασία ζώων, αλλά να βάζουν και θετικές προτάσεις για τα ζώα, πράγμα δεν έγινε ποτέ!! 
Ο Δήμος Τρίπολης είναι κατ' εξοχήν παραβάτης του 4039/2012 σε όλα τα επίπεδα και μέχρι σήμερα παρ' όλες τις προσπάθειες και τις πιέσεις δενέχει υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Σκοπός μας είναι η εναρμόνιση με το νομοθετικό πλαίσιο, ο σεβασμός στα ζώα, αλλά και ο σεβασμός στο συμπολίτη και επισκέπτη της πόλης μας ώστε να νιώθει ασφαλής και να συνυπάρχει μαζί τους. Τα ζώα αυτά δεν επέλεξαν να ζούνε στο δρόμο, να «ενοχλούν» την καθημερινότητα μας και να δημιουργούν, κατά πολλούς, φόβο, οίκτο ή και ακόμα απόγνωση για το τι θα γίνει. Τρομοκρατημένα ζώα, είτε σκοτώνονται από αυτοκίνητα, είτε πεθαίνουν από πείνα, αρρώστιες και φόλες (είναι τραγικό να θανατώνονται από φόλες δεκάδες σκυλιά και γάτες και να αδιαφορούμε όλοι για το συγκεκριμένο έγκλημα) (Ν.3170/2003 & Ν.1197/1981).
Σύμφωνα με το νόμο 4039/12 Αρ.9 η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων γίνεται από τους Δήμους ή από Φιλοζωικά Σωματεία που συνεργάζονται με τους αντίστοιχους Δήμους. Αυτό όμως έμεινε όπως όλοι περιμέναμε στην φαντασία μας και τίποτα μέχρι τώρα δεν γίνετε από τον δήμο πράξη, έχει ζητηθεί η βοήθεια του δήμου ο οποίος όμως ποτέ δεν ανταποκρίθηκε έμπρακτα ως όφειλε. Με την περισυλλογή ασχολούνται μόνο απλοί πολίτες, μέλη και εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου της Τρίπολης, έχοντας σαν πρώτο στόχο την βοήθεια των ζώων ακόμα και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο. Το πρόβλημα θα ήταν πολύ χειρότερο αν δεν υπήρχαν οι λιγοστοί εθελοντές που κατά κύριο λόγο με δικά τους υλικά μέσα και εράνους προσπαθούν «να σώσουν ότι σώζεται».
Ο Δήμος Τρίπολης :
1. Αδυνατεί να περισυλλέξει τα ζώα που έχουν χτυπηθεί από αυτοκίνητα και βρίσκονται στους δρόμους.
2. Δεν αναλαμβάνει ποτέ την μεταφορά τους στον κτηνίατρο.
3. Δεν αναλαμβάνει ποτέ την αποθεραπεία τους. 
3. Δεν αναλαμβάνει ποτέ την βοήθεια των κουταβιών που έχουν βρεθεί ή γεννηθεί στους δρόμους.
4. Δεν έχει ορίσει κατάλληλο συνεργείο περισυλλογής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα κατά την διάρκεια της περισυλλογής.
5. Δεν έχει δημιουργήσει δημοτικό κτηνιατρείο ή μόνιμη σύμβαση με κτηνίατρο.
6. Δεν έχει δημιουργήσει καταφύγιο.
Σε ότι αφορά την 13-5-2016 /18298 επιστολή του δήμου για ανάληψη από το σωματείο μας και έκτου σκύλου που έχει διαγνωστεί με Λεισμάνια θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι υποχρέωση για την θεραπεία τους και την παρακολούθησή τους έχει αποκλειστικά ο Δήμος σύμφωνα με το Άρθρο 17α του Ν.4039/2012 όπως αυτό συμπληρώθηκε με το Άρθρο 46 του Ν.4235/2014.
"Ο Δήμος δεν είναι ικανός ούτε να περιθάλψει ούτε να φιλοξενήσει σκυλιά. Επομένως το ερώτημα είναι ένα… Τι κάνει επιτέλους αυτός ο Δήμος για τα αδέσποτα;"

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

  • 01 Ιουλ

    ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    ΤΡΙΠΟΛΗ | Καλαμάτας 5

    08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710241560

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia