Παράταση έως τέλος Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

  • Προσοχή στους «φερόμενους»  ως ελεγκτές του ΕΦΕΤ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα ήθελε να ενημερώσει και να επιστήσει την προσοχή στα μέλη του – επισιτιστικές επιχειρήσεις  (εστιατόρια, καφέ, καταστήματα τροφίμων κ.λπ.) σχετικά με άτομα που παρουσιάζονται ως ελεγκτές του ΕΦΕΤ και επιχειρούν να εισπράξουν από τις επιχειρήσεις χρηματικά ποσά ως πρόστιμα δήθεν του ΕΦΕΤ. Συμβουλεύουμε τις επιχειρήσεις που μπορεί να δεχθούν οποιονδήποτε έλεγχο από φερόμενους ως ελεγκτές του ΕΦΕΤ να ζητούν το ονοματεπώνυμο, τον κωδικό ελεγκτή και την ταυτότητα του προσώπου που τους επισκέπτεται. Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΕΦΕΤ – Παράρτημα Τρίπολης, τηλ.2713610236.

  • Σεμινάρια ΕΦΕΤ στην Υγιεινή Τροφίμων

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, προκειμένου να βοηθήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις τροφίμων να καλύψουν την Υπουργική Απόφαση 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 που αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής, διοργανώνει σεμινάριο «Κατάρτιση στην Υγιεινή Τροφίμων».

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr όλες οι πληροφορίες.

  • Διαγωνισμός Παναρκαδικού Νοσοκομείου για την Αποκομιδή, μεταφορά και διάθεση νοσοκομειακών αποβλήτων

ToΓενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» διενεργεί ηλεκτρονικό ανοικτό τακτικό διαγωνισμό για την Ανάδειξη αναδόχου για τις υπηρεσίες: «Αποκομιδής, μεταφοράς κα διάθεσης νοσοκομειακών αποβλήτων» για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης (συμπεριλαμβανομένου και του Ψυχιατρικού Τομέα) σε ετήσια βάση, από το ΠΠΥΥ 2014 (Γ’ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ)

Κριτήριο κατοχύρωσης η χαμηλότερη τιμή.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr(Διαγωνισμοί)   όλες οι πληροφορίες.

  • ·Παράταση έως τέλος Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση δύο μηνών, μέχρι την Πέμπτη 30.6.2016, παίρνει η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων. Η απόφαση για δίμηνη παράταση (αρχικά ως καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 30η Απριλίου), ελήφθη λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα το υπουργείο σημειώνει ότι εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

  • ·Σχέδιο μέτρων για ενιαίο ΦΠΑ στην Ευρώπη προωθεί η Κομισιόν

Σχέδιο δράσης για τον εκσυγχρονισμό του ΦΠΑ στην Ε.Ε. και ένα πιο απλό σύστημα της ενιαίας αγοράς παρουσίασε χθες η Κομισιόν, με σκοπό την καταπολέμηση της απάτης, τη στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και την ενίσχυση του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου. Το σχέδιο δράσης περιγράφει μεταξύ άλλων τις βασικές αρχές για ένα μελλοντικό ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα ΦΠΑ, βραχυπρόθεσμα μέτρα  για την αντιμετώπιση της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ, τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου των συντελεστών ΦΠΑ και του καθορισμού επιλογών προκειμένου να δοθεί στα κράτη μέλη μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τον καθορισμό των συντελεστών αυτών.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο