ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΤοπικές γεύσεις δοκίμασαν Ιταλοί tour operators στο εστιατόριο «Κόκκινα Πυθάρια» (pics-vid)

Τοπικές γεύσεις δοκίμασαν Ιταλοί tour operators στο εστιατόριο «Κόκκινα Πυθάρια» (pics-vid)

Στο εστιατόριο «Κόκκινα Πυθάρια» που βρίσκεται στην Βυτίνα Αρκαδίας γευμάτισαν οι Ιταλοί tour operators, δημοσιογράφοι και bloggers που βρίσκονται από την Τετάρτη στην Αρκαδία.
[iframe width=”1280″ height=”720″ src=”https://www.youtube.com/embed/MYA_7ppLvDY” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Οι Ιταλοί tour operators βρέθηκαν στην περιοχή, στο πλαίσιο επίσκεψης τους στην Αρκαδία που διοργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και οι Ενώσεις Ξενοδόχων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, για να γνωρίσουν την κουλτούρα και την γαστρονομία της περιοχής.
Η πρώτη τους στάση ήταν η Βυτιίνα, όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πιάτα που επιμελήθηκε ο σεφ Παναγιώτης Μπουρτσουκλής, μένοντας εντυπωσιασμένοι.

Στο τραπέζι βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος και η εκπρόσωπος του ΕΟΤ κ. Κυριακή Γκουλασίδου.

Ο κ. Μαρινάκος ανέφερε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που φιλοξενούμε στην Αρκαδία ένα γκρουπ ιταλών δημοσιογράφων τουριστικών πρακτόρων και bloggers, με σκοπό  να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, είναι ένα πλούσιο πρόγραμμα, μια σειρά δραστηριοτήτων από γαστρονομικές βραδιές, δραστηριότητες αθλησης και περιπέτιας, ημερίδες με την γνωριμία της τοπικής κουλτούρας, θεωρούμε ότι θα αποκομίσουν μια θετική εμπειριά με σκοπό να την μεταφέρουν στο Ιταλικό κοινό».

gastronomia bytina

Η κ. Γκουλασίδου σημείωσε: «Σκοπός της δράσης είναι να αναδείξουμε στους Ιταλούς μια περιοχή που δεν τους είναι τόσο γνωστή, μια περιοχή με φυσικό κάλος, να μάθουν την κουλτούρα και την γαστρονομία και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προκειμένου να τους προωθήσουν, θέλουμε να αναδείξουμε πόσο καλά περνούν εδώ οι άνθρωποι.

Για ορεκτικό δοκίμασαν γραβιέρα βυτίνας με μέλι και σαγανάκι σε φύλο κρούστας, με ανθότυρο και μανούρι.

Ακολούθησε σαλάτα λαχανικών με σκόρδο, συνοδεία κρασιών από το κτήμα Σπυρόπουλου.

Το κυρίως πιάτο περιείχε, σύγκλινο αγριόχοιρο με τρούφα μαινάλου, καγιανά και μανιτάρια φλαμπέ καθώς και μοσχάρι ελιά, που σερβιρίστηκε με πουρέ, ψαρονέφρι φιλεταρισμένο και αρνίσια παϊδάκια .

kurios piata

Το επιδόρπιο ήταν γλυκό μιλφέιγ με μαρμελάδα ντομάτας.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών είναι αρκετά πλούσιο και περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, όπως είναι rafting, μάζεμα ελιάς, «γνωριμία» με την χλωρίδα και πανίδα του Πάρνωνα, τοξοβολία κ.α.

Δείτε περισσότερα στο Arcadialive.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο