Dance Point | Μαθήματα hip hop, break dance και commercial jazz, για αγόρια και κορίτσια, παιδιά και ενήλικες

Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν την τελευταία χρονιά,  τα απρόοπτα  και την απώλεια μαθημάτων, η σχολή χορού Dance Point ανοίγει ξανά τις πόρτες της και σας περιμένει να χορέψετε με πολύ χαρά και αισιοδοξία τηρώντας πάντα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία όλων μας.

  Για δωδέκατη χρονιά συνεχίζουμε τα μαθήματα μπαλέτου και μοντέρνου χορού, εμπλουτίζοντας όμως το πρόγραμμά μας με μαθήματα hip hop, break dance και commercial jazz, για αγόρια και κορίτσια, παιδιά και ενήλικες.

Φέτος, καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον Δημήτρη Αναστασόπουλο (Mr Dem), δάσκαλο χορού και συνιδιοκτήτη της σχολής χορού Just Dance στην Καλαμάτα. O Δημήτρης διδάσκει street dances τα τελευταία 12 χρόνια σε σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού, διοργανώνει διεθνή dance camps και είναι κριτής σε διαγωνισμούς χορού.

Οι ομάδες του κατέχουν την πρώτη θέση σε διαφορετικούς διαγωνισμούς χορούς της Ελλάδας.

dance point2hip

HIP HOP

Το  hip hop είναι ένας πολύ έντονος χορός που δυναμώνει το σώμα και βελτιώνει την ισορροπία. Κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η εκτόνωση μέσω της δυναμικής μουσικής, αλλά και της δημιουργίας εικόνας με χορό, πόζες, φιγούρες αστεία και στυλ. Αποτελείται από συνδυασμούς κινήσεων. Κάθε συνδυασμός διαιρείται σε χτύπους, καθένας από τους οποίους αντιστοιχεί σε μια κίνηση. Στο τέλος όλοι οι συνδυασμοί χορεύονται σε μια σειρά κι έτσι δημιουργείται μια αυτοσχέδια χορογραφία hip hop. O χορός αυτός έχει έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία με οδηγό τη μουσική.

COMMERCIAL JAZZ DANCE

Το commercial jazz είναι ένα είδος χορού που αναπτύχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 90 και έχει επιρροές από όλες τις μοντέρνες χορευτικές σκηνές.  Έχει να κάνει κυρίως με την pop, rnb και house μουσική. Ξεχωρίζει από το hip hop καθώς έχει έντονο το θηλυκό στοιχείο, γρήγορες εναλλαγές κινήσεων και πόζες. Το συναντάμε σε βιντεοκλίπ, συναυλίες pop τραγουδιστών ή fashion shows. Το άκουσμα αγαπημένων και σύγχρονων τραγουδιών απελευθερώνουν τον χορευτή, βοηθώντας τον να ανακαλύψει κι άλλες πτυχές του εαυτού του, ενώ παράλληλα γυμνάζεται.

dance point2

BREAK DANCE

Το break dance  δημιουργήθηκε στην Νέα Υόρκη από νέους Αφροαμερικανούς και Λατίνους την δεκαετία του 1970 και στη συνέχεια εξαπλώθηκε παγκοσμίως.  Οι κινήσεις του είναι ακροβατικές με πολλές στροφές και πόζες, γι’ αυτό και χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και χρόνο για να τελειοποιήσει κάποιος τις ικανότητές του. Ο συντονισμός, η ευελιξία και ο ρυθμός είναι τα κλειδιά  για επιτυχές break dancing. Είναι ένας από τους πιο αυτοσχεδιαστικούς χορούς, επιτρέποντας σε κάθε χορευτή να δώσει το δικό του στυλ, χρησιμοποιώντας την φαντασία του.

Εγγραφές από 7 Σεπτεμβρίου

Dance point 

Δημητρακοπούλου 30, Τρίπολη 

τηλ.:  698 804 0268 / 271 1102336

dancepoint2014@gmail.com

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο