Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ STICKERS ΜΕ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη και την ανάδειξη των αρκαδικών τοπικών προϊόντων και της ιστορίας και του πολιτισμού της Αρκαδίας και εν όψει του εορτασμού της Άλωσης της Τριπολιτσάς, υλοποιεί νέα δράση για τα 200 χρόνια της επανάστασης. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με την Αρκαδική επιχείρηση «KARYDIS LABELS» προσφέρουν δωρεάν επετειακά stickers (αυτοκόλλητα με έμβλημα της επανάστασης) στις Αρκαδικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν stickers να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες: 2710 227141-2 (εσωτ.6).

ΓΕΜΗ: ΑΠΟ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΣΩΠΩΝ

Από την 1η Οκτωβρίου 2021 τίθεται σε ισχύ η υπουργική απόφαση με τους ΚΑΔ των υπόχρεων για εγγραφή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) φυσικών προσώπων. Ειδικότερα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 4066/6-9-2021) η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία καθορίζονται οι ΚΑΔ, που αντιστοιχούν σε εμπορική δραστηριότητα και σε μη εμπορική δραστηριότητα, βάση των οποίων καθορίζεται και η εγγραφή αλλά και οι υποχρεώσεις δημοσιότητας των φυσικών προσώπων που εγγράφονται στο Γ.Ε.ΜΗ.
Αναλυτικά το ΦΕΚ Β 4066/6-9-2021 στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΕΘ

Τα φορολογικά και άλλα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ εξειδίκευσε χθες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε 6 στόχους οικονομικής πολιτικής, 7 προτεραιότητες στις οποίες εδράζεται η επίτευξη αυτών των στόχων και 25 συγκεκριμένες πολιτικές στο πεδίο της οικονομίας, τις οποίες ανακοίνωσε κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Όπως είπε, το Οικονομικό Επιτελείο έχει θέσει 6 συγκεκριμένους στόχους στο πεδίο της οικονομίας: Την επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, από εφέτος. Τη βελτίωση της σύνθεσης του ΑΕΠ, με σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, από εφέτος. Την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας, εντός του 2022. Την επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, εντός του 2022. Την επίτευξη ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων, από το 2023. Και τέλος, την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, το 2023.
Αναλυτικά η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

Myaade.gov.gr: Η ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΑΔΕ

Σε λειτουργία είναι η νέα ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ, η οποία ενσωματώνεται στο Gov.gr και θα τη συναντούν φορολογούμενοι και λογιστές στη διεύθυνση myaade.gov.gr. Η νέα ψηφιακή πύλη παρέχει περισσότερες από 250 ψηφιακές συναλλαγές με ένα πολύ πιο φιλικό περιβάλλον, εξοικονομώντας χρόνο για όλους με τον δραστικό περιορισμό των επισκέψεων στις εφορίες. Οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε ψηφιακή μεταβολή των στοιχείων μητρώου και των ΚΑΔ, να διαχειριστούν σε ομαδοποιημένη μορφή οφειλές, πληρωμές και ρυθμίσεις, να υποβάλλουν τα αιτήματά τους και να παρακολουθούν την εξέλιξή τους.
Περισσότερες πληροφορίες για το myAADE, ΕΔΩ.
 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΛΕΟΝ ΜΕΣΩ «myAADE», ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Νέες υπηρεσίες είναι πλέον διαθέσιμες και για για επαγγελματίες και επιχειρήσεις μέσω της νέας ψηφιακής πύλης «myAADE» και δεν θα απαιτείται να επισκεφτούν την οικεία τους Εφορία. Με λίγα κλικ από τους υπολογιστή τους, θα έχουν την δυνατότητα χωρίς να ταλαιπωρία, να προχωρήσουν στην υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, έτσι ώστε να μεταβάλλουν στοιχεία του φορολογικού προφίλ τους όπως δραστηριότητες ή κατηγορία βιβλίων αλλά και να διακόπτουν τις εργασίες τους.
Αναλυτικά η απόφαση της ΑΑΔΕ και η απόφαση στο ΦΕΚ 4272 στην ιστοσελίδα του Επιμελητήριου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Σύσταση προς τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να συμβάλουν στην απορρόφηση των αυξήσεων. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, με αιχμή την επιδότηση του τιμολογίου όλων των προμηθευτών κατά 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου. Κατά τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός ζήτησε να στηριχθεί ο καταναλωτής στο πλαίσιο της λειτουργίας του ανταγωνισμού.  Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας χθες διευκρίνισε ότι και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστεί η επιδότηση ύψους 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο. Ενώ σημείωσε ακόμη ότι η κρατική στήριξη αφορά όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του παρόχου από τον οποίο προμηθεύονται ενέργεια.
  
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΣΕΕΠΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Μνημόνιο Συνεργασίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στα υγρά καύσιμα υπέγραψαν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ).
Στο κέντρο της συνεργασίας βρίσκεται το ηλεκτρονικό σύστημα εισροών- εκροών στα υγρά καύσιμα, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΕΠΕ, οι εταιρίες- μέλη του οποίου διακινούν το 90% των υγρών καυσίμων και άλλων πετρελαιοειδών προϊόντων της χώρας, θα παρέχει τεχνική υποστήριξη και θα συνδράμει τεχνολογικά στην εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολιστικού συστήματος παρακολούθησης των εισροών- εκροών σε όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τις φορολογικές αποθήκες της χώρας.
 
ΝΕΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ

Την επικείμενη λειτουργία του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων ανακοίνωσαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB). Μέσω του Ταμείου, συνολικού δυνητικού προϋπολογισμού δανείων περίπου 62,5 εκ. ευρώ, κάθε επιχείρηση-δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί τη λήψη τραπεζικού δανείου από 25.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών του σε κεφάλαιο κίνησης, αλλά και τη χρηματοδότηση επενδυτικών του σχεδίων. Το Ταμείο θα παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80% επί του ύψους του δανείου.
  
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ «ELEVATE GREECE»

Δημοσιεύθηκε η Απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση “Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου «Elevate Greece» για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19” του ΕΠΑνΕΚ. Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης είναι η Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15.00 αντί για την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη 21χρονος για ναρκωτικά στην Κόρινθο

Συνελήφθη, σήμερα (19.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

Ενημέρωση «κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Δήμου Ανατολικής Μάνης» 2024-2025

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ» 2024-2025 Αγαπητοί Γονείς, Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, για τέταρτη χρονιά,  συνεχίζει την επιτυχή λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π. στα σχολεία του Δήμου μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Κώστας Τζιούμης: «Διαρκής η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να γίνει προορισμός η Τρίπολη»

Ανανεωμένο επιστρέφει το Φεστιβάλ Κωμωδίας 40 Lads στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, από την Παρασκευή ως την Κυριακή (19-21/4/2024).Με αυτή την αφορμή, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον υπεύθυνο της εταιρείας «Πέρα Βρέχει» κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. «Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο