Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις εστίασης  προκειμένου να επωφεληθούν των ειδικών προγραμμάτων επιδότησης δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΕΣΤΙΑΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ
Δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις εστίασης  προκειμένου να επωφεληθούν των ειδικών προγραμμάτων επιδότησης δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σύμφωνα με την τρίτη τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης δίνεται η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις εστίασης που απορρίφθηκαν από τη χρηματοδότηση του προγράμματος για την επανεκκίνηση του κλάδου. Η νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την Πέμπτη 30/9/2021 και ώρα 15:00.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες. 

ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων της πανδημίας, με στόχο να διευκολυνθούν για να αντιμετωπίσουν τις οφειλές τους προς τον e-ΕΦΚΑ προβλέπονται -μεταξύ άλλων- σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το νέο Κτηματολόγιο. Προβλέπεται, συγκεκριμένα, η ρύθμιση σε έως και 72 δόσεις των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021. Επιπροσθέτως, παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με ασφαλιστικά χρέη που είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση, αλλά την έχασαν κατά το ίδιο διάστημα.
Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1555, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Το νέο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τέθηκε σε λειτουργία. Το νέο τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί υπό τον ενιαίο τηλεφωνικό αριθμό 1555, διευκολύνοντας την επικοινωνία και εξυπηρέτηση των πολιτών για θέματα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά. Το νέο τηλεφωνικό κέντρο πρόκειται να ενοποιήσει τα 7 διάσπαρτα τηλεφωνικά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στο υπουργείο καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς, με στόχο να προσφέρει άμεση και έγκυρη εξυπηρέτηση καθημερινά σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με μικρό χρόνο αναμονής και χωρίς χρέωση για τους πολίτες.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr 

ΑΑΔΕ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των φορολογουμένων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι παρατείνεται έως τις 27 Αυγούστου 2021 η προθεσμία εντός της οποίας: Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Δήλωση Covid μπορούν να υποβάλουν οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει Δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020. Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.
 
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Αλλαγές στη σύσταση και λειτουργία επιχειρήσεων φέρνει το νομοσχέδιο «Γενικό Εμπορικό Μητρώο και Υπηρεσίες Μιας Στάσης-Ενσωμάτωση Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151» που παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης. Αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η  ενσωμάτωση της ενωσιακής Οδηγίας 2019/1151  που αφορά τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εταιρικού δικαίου και η διαμόρφωση ενός συστηματοποιημένου νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά στη σύσταση και στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση ενός κώδικα εταιρικού δικαίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη. Στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της απλούστευσης διαδικασιών σύστασης κάθε εταιρικής μορφής.    

 
ΑΑΔΕ: ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
Μέχρι τις 4 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την ενίσχυση τους,  με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (https://www.aade.gr/mybusinesssupport). Αυτό προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αφορά τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020, σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19.
  

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο