Ναυαγοσώστες έσωσαν 12χρονη και 65χρονη σε Νέα Κίο και Άστρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ομάδα της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Πελοποννήσου πραγματοποίησε δύο διασώσεις την Παρασκευή 14 και την Κυριακή 16 Αυγούστου στην Αργολίδα και την Αρκαδία.

Η πρώτη διάσωση έλαβε χώρα στην παραλία Ατσίγγανος στο Παρ. Άστρος της Αρκαδίας την Παρασκευή 14/8 και ώρα 5:00 μ.μ., όταν μια 12χρονη παρασύρθηκε με το φουσκωτό της παιχνίδι λόγω ανέμου σε απόσταση 30 μέτρων περίπου από την ακτή.

Ο πατέρας του κοριτσιού προσπάθησε να το βοηθήσει, αλλά το παιδί πανικοβλήθηκε καθώς δεν γνώριζε να κολυμπάει και χρησιμοποίησε τον πατέρα ως «σανίδα σωτηρίας» με αποτέλεσμα να τον βυθίζει μέσα στο νερό.

Ύστερα από την έγκαιρη παρέμβαση του ναυαγοσώστη Σπύρου Χαρίτου το παιδί απομακρύνθηκε από το νερό με ασφάλεια.

Η δεύτερη διάσωση πραγματοποιήθηκε στην Νέα Κίο Αργολίδας την Κυριακή 16/8 στις 10.15 π.μ., όταν γυναίκα 65 ετών αισθάνθηκε δυσφορία εντός του θαλάσσιου χώρου και φιλικό της πρόσωπο που κολυμπούσε πλησίον της κάλεσε σε βοήθεια.

Το συμβάν αντιλήφθηκε άμεσα ο ναυαγοσώστης Δημήτρης Κριμπένης, ο οποίος οδήγησε την 65χρονη στην ακτή και παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο