Επιμελητήριο Αρκαδίας: Η Μεγαλόπολη πρέπει να βγει κερδισμένη από τη διακοπή της λειτουργίας των λιγνιτικών της μονάδων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΣΔΑΜ στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας επισκέφθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου ο κ. Κώστας Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της έναρξης της διαδικασίας διαβούλευσης μετουςάμεσα συνεργαζόμενους φορείς, για την οριστικοποίηση του εν λόγω σχεδίου.

Τον κ. Μουσουρούλη, τον ΑντιπεριφερειάρχηΑρκαδίαςκ. ΧρήστοΛαμπρόπουλοκαι Περιφερειακούς Συμβούλους υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Στη διάρκεια τηςσυνάντησης ο κ. Μουσουρούλης παρουσίασετους βασικούς άξονες του ΣΔΑΜ για την περιοχή της Μεγαλόπολης και ανέλυσετιςπηγές χρηματοδότησης που είναι ο λιγνιτικός πόρος, οι πόροι του Πράσινου Ταμείου, οι επενδύσεις τηςΔΕΗ για τιςαποκαταστάσεις των ορυχείων, το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώγίνονται συναντήσεις και για άλλεςσημαντικές χρηματοδοτικές πηγές. 

Επεσήμανε δε ότι η επιλογή των κατάλληλων χρήσεων γης θα γίνει με δεδομένα ουσιαστικά και με κύριο γνώμονα να εξυπηρετηθεί ο στόχος του μετασχηματισμού του παραγωγικού μοντέλου τηςπεριοχής τηςΜεγαλόπολης.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο κ. Γιάννης Τρουπής τονίζοντας ότι η Μεγαλόπολη πρέπει να βγει κερδισμένη από τη διακοπή τηςλειτουργίας των λιγνιτικών μονάδωνκαι να εξασφαλισθούν θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή τηςΜεγαλόπολης. Παράλληλααναφέρθηκε στιςδιαδικασίες fasttrackγια μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή, στη δημιουργίαφιλόξενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος (με ειδική φορολόγηση)ώστε να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επενδυτέςστην ίδρυση και οργάνωση ΒΕΠΕπου θα εξασφαλίσουν νέες θέσεις εργασίας.

Οκ.Μουσουρούλης επιβεβαίωσε, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας,ότι το πλάνο τηςαπολιγνιτοποίησης στηρίζεται σε ένα νέο Αειφόρο Αναπτυξιακό & Επιχειρηματικό Μοντέλο το οποίο θαδιευρυνθεί σε όλους τουςτομείς επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Την πλήρη πρόσκληση σε διαβούλευση,στο πλαίσιο της κατάρτισης του «Ειδικού Μεταβατικού Προγράμματος για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2020 – 2023» (ΕΜεΠ ΔΑΜ 2020 – 2023), μπορείτε να δείτεστην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο