Αυγούστου 09, 2020

Δεν θα διορθωθούν οι "κυματισμοί" και οι κακοτεχνίες στο νέο δρόμο Τρίπολη - Ρίζες - Άστρος

Το ελάττωμά δεν είναι ουσιώδες σύμφωνα µε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αποφάσισε την Μείωση-Περικοπή εργολαβικού ανταλλάγµατος του αναδόχου για επουσιώδη ελαττώµατα στο έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ-ΡΙΖΕΣ-ΑΣΤΡΟΣ».

Μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης παρατηρήθηκαν από τους οδηγούς σε σημεία του δρόμου, αναταράξεις στο τιμόνι (θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε σαν κίνηση σε πλακόστρωτο) ή όπως το περιγράφει ο μηχανικός της Περιφέρειας Πελοποννήσου "Σε τμήματα της κατασκευασθείσας ασφαλτικής στρώσης εμφανίζονται κυματισμοί εγκάρσια στον άξονα της οδού, που επηρεάζουν την ποιότητα κύλισης των οχημάτων".

Η Διεύθυνση τεχνικών Έργων της Περιφέρειας σε απόφαση με Αριθ. Πρωτ.: 181713/44743 αποφασίζει: Τη Μείωση-Περικοπή του εργολαβικού ανταλλάγµατος του αναδόχου για επουσιώδη ελαττώµατα στο έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ-ΡΙΖΕΣ-ΑΣΤΡΟΣ» ως κάτωθι και κατά ποσοστό ανάλογο της σοβαρότητας του ελαττώματος, όπως αυτό εντοπίζεται -κατά περίπτωση- ανά τμήμα του έργου από την Τ.Κ.Σταδίου έως την Τ.Κ.Ριζών.

Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ

Α. Για 773,38 μ2 ασφαλτικής στρώσης ποσοστό 30% επί της τιμής μονάδος του άρθρου Δ9.1 του τιμολογίου.
Β. Για 1332,80μ2 ασφαλτικής στρώσης ποσοστό 15% επί της τιμής μονάδος του άρθρου Δ9.1 του τιμολογίου.
Γ. Για 560μ2 ασφαλτικής στρώσης  ποσοστό 20% επί της τιμής μονάδος του άρθρου Δ9.1 του τιμολογίου.
Δ. Για 1348,64μ2 ασφαλτικής στρώσης ποσοστό 15% επί της τιμής μονάδος του άρθρου Δ9.1 του τιμολογίου

Άρα τα 4014,82 μ2 δρόμου έχουν ελάττωμα. 

Με λίγα λόγια δεν θα διορθωθεί ο δρόμος στα τμήματα (4.018μ2) που παρουσιάζει το ελάττωμα, και θα παραμείνει έτσι για τα επόμενα 20-40 χρόνια, μέχρι και αν γίνει ξανά ασφαλτόστρωση, εάν εν το μεταξύ δεν παρουσιάσει μεγαλύτερο πρόβλημα οπότε όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση: 

"Σε περίπτωση που τα ελαττώματα διαφοροποιηθούν ως προς τη σοβαρότητά τους έως τη λήξη του χρόνου εγγυήσεως και συντηρήσεως του έργου, η υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε νέα αξιολόγησή τους σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 170 του Ν.4412/2016 και ειδικότερα στην παρ.4 αυτού".

"Οι υπηρεσίες μας έχουν σαφή εντολή να είναι αυστηρές και δίκαιες έναντι των εργολάβων. Δεν παρεμβαίνουμε στις υπηρεσίες. Δεν θέλουμε να καλύψουμε τίποτα. Το θέμα θα επιλυθεί τεχνικά " δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος ο οποίος είχε πραγματοποιήσει αυτοψία πριν την έναρξη του έργου, Δευτέρα 1 Ιουνίου μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Αρκαδίας και της εργοληπτικής εταιρείας που ανέλαβε το έργο, καθώς και τον αντιδήμαρχο Τρίπολης Αλέξανδρο Κανελλόπουλο, για τις καθιερωμένες φωτογραφίες και το δελτίο τύπου.

Το προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ και έργο, προβλέπει καθαρισμό και βελτίωση των τάφρων, όπου απαιτείται, βελτίωση χάραξης, άρση καταπτώσεων καθώς και συντήρηση της ασφάλτου σε τμήματα του δρόμου που παρουσιάζουν τις σοβαρότερες φθορές, ενώ προβλέπονται εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, διαγράμμιση οδοστρώματος, στηθαία ασφαλείας, οδική σήμανση κά.

Σχετικά άρθρα:

https://www.pna.gr/arcadia/item/46221-syntirisi-kai-veltiosi-tou-dromo-tripoli-rizes-astros

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia