Μαρίνος Ρουσιάς: Η Τρίπολη έχασε 2,5 εκατ. Ευρώ που αφορούσαν την “Αποχέτευση ομβρίων υδάτων περιοχής Φιλικών και Περιφερειακής οδού Δ.Κ Τρίπολης”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ανάρτηση του στο facebook ο κ. Μαρίνος Ρουσιάς αναφέρει ότι η Τρίπολη έχασε 2,5 εκατ. Ευρώ που αφορούσαν την κατασκευή ενός πολύ σπουδαίου έργου για την πόλη, την “Αποχέτευση ομβρίων υδάτων περιοχής Φιλικών και Περιφερειακής οδού Δ.Κ Τρίπολης”

Η Τρίπολη έχασε 2,5 εκατ. Ευρώ που αφορούσαν την κατασκευή ενός πολύ σπουδαίου έργου για την πόλη, την “Αποχέτευση ομβρίων υδάτων περιοχής Φιλικών και Περιφερειακής οδού Δ.Κ Τρίπολης” και οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και τον βουλευτή Αρκαδίας και υφυπ. Εξωτερικών κ. Βλάση.
Εξηγούμαι, το έργο είχε υποβληθεί από τη ΔΕΥΑΤ και αφορούσε την Αντιπλημμυρική θωράκιση μιας περιοχής η οποία έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα και συνεχίζει να κινδυνεύει από πλημμύρες γι αυτό και έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Κινδύνου Πλημμύρας. Το συγκεκριμένο έργο είχε περάσει τη βάσανο της αξιολόγησης με επιτυχία από την τεχνική γραμματεία του ΦιλοΔημου και ήταν προς ένταξη, αλλά δυστυχώς προκηρυχθηκαν οι εκλογές. Στη συνέχεια παραδόθηκε με πολλά άλλα έργα ως αξιολογημενα στον κ. Θεοδωρικάκο, μάλιστα με τις αποφάσεις ένταξης έτοιμες και το μόνο που έλειπε ήταν η υπογραφή του. Ο ΥΠΕΣ αντιλήφθηκε την σημασία της “προίκας” που του άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να την καπηλευτεί με γκαιμπελίστικες μεθόδους.
Έτσι στις 30 Οκτωβρίου του 2019 κάλεσε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζούμη στο υπουργείο, έβγαλε φωτογραφία μαζί του και δημοσίευσε δελτίο τύπου που ενημέρωνε τους πολίτες ότι “Το έργο της Τριπόλεως θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.”
Και κάπου εδώ φτάνουμε στη φιέστα που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού στο Νιάρχος, όπου παρουσίασαν για τρίτη φορά τον Τρίτση. Μόνο που στις 11 προσκλήσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ξέχασε αυτήν της αντιπλημμυρικής θωράκισης, δηλαδή τα έργα αυτά δεν μπορούν να ενταχθούν, δηλαδή η Τρίπολη έχασε 2,5 εκατ. ευρώ για ένα μεγάλης σημασίας έργο υποδομής που στόχευε να σώσει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Εδώ το επίσημο δελτίο τύπου από το ΥΠΕΣ:
https://www.ypes.gr/synantiseis-taki-theodorikakoy-me-toys-dimarchoys-tripolis-kai-nayplioy/?fbclid=IwAR2Rc_JZfNcqsrg3AXAsBWhxVArnZETdTNiVtnNSQzvu_iKLd4E2RVDkk_I

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο