Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Παρασκευή (5/2) οι οποίες στην ανατολική και βόρεια χώρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

 

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη 7 με 8 και πιθανώς στο Αιγαίο 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση ενώ χιονόπτωση θα σημειωθεί στην Πάρνηθα από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και σταδιακά στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 11 βαθμούς κελσίου. Από το απόγευμα και μετά θα βρίσκεται σε σταδιακή πτώση.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και στην Αρκαδία καθώς τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά του νομού ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με το οποίο αναμένεται ραγδαία επιδείνωση από το απόψε το βράδυ με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια κυρίως στα ορεινά αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, για απόψε το βράδυ προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι οποίοι θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο