Ημερίδα στην Τεγέα: “Προϊόντα αιχμής το κεράσι και το βύσσινο για την Αρκαδία” (vid+pic)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν περαιτέρω τα «προϊόντα αιχμής» της περιοχής της Τεγέας και ευρύτερα του Δήμου Τρίπολης, έτσι όπως χαρακτηρίστηκαν η κερασιά και η βυσσινιά, ήταν το αντικείμενο ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις Ρίζες Τεγέας, αργά το απόγευμα της Τρίτης 26 Ιανουαρίου.

[iframe width=”650″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/YQsI3leNZGQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Πελοποννήσου, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Νομού Αρκαδίας και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας και είχε τίτλο «Καλλιέργεια κερασιάς και ανάδειξη τοπικής ποικιλίας βυσσινιάς στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας – Πολλαπλασιαστικό υλικό».
Στην διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν και στους τρόπους καλλιέργειας ώστε να υπάρξει ποιοτικότερη παραγωγή και καλύτερη στήριξη του διαρκώς μειούμενου αγροτικού εισοδήματος.
Μάλιστα η κερασιά Τριπόλεως αποτελεί, μία εκ των δύο ποικιλιών που υπάρχουν στη χώρα και χαρακτηρίζεται «χρυσάφι», αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις και βέβαια να αλλάξει, όπως ειπώθηκε η μορφή των αγροτικών συνεταιρισμών και πλέον να καθιερωθούν και να συσταθούν ομάδες παραγωγών.
Η συμμετοχή των αγροτών ήταν ικανοποιητική με δεδομένες τις συνθήκες που υπάρχουν λόγω των κινητοποιήσεων εξαιτίας του ασφαλιστικού-φορολογικού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο