Φεβρουαρίου 13, 2020

Νικος Γιαννακοπουλος: Απελπιστική η κατάσταση στο Βοσυνιώτειο Ίδρυμα. - Κάποιος κάτι δεν λέει καλά …

Διάβασα σήμερα ότι στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης ειπώθηκε από τον νέο Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη, ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, για το θέμα του Βοσυνιωτείου Ιδρύματος, καθότι όπως υποστηρίζει ο κ. Δήμαρχος ανήκει στο Υπ. Υγείας για την εξεύρεση χρηματοδότησης του.

Επειδή ο κ. Δήμαρχος είναι ένας νέος Δήμαρχος, θα πρέπει να ενημερωθεί ότι το ίδρυμα Επαμ. Βοσυνιώτη δεν ανήκει στο Υπουργείο Υγείας όπως νομίζουν ορισμένοι, αλλά από το 2010 ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας, καθότι το κομμάτι της πρόνοιας είναι  αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας.

Άρα θα συνιστούσα να μην χάνεται άλλος χρόνος με κινήσεις προς λάθος κατευθύνσεις, αλλά να «ανακαλύψουν» τις σωστές λύσεις όταν μάλιστα το ίδρυμα έχει φτάσει σε εξοντωτική κατάσταση. Να θυμίσω  ότι οι απλήρωτοι μισθοί των εργαζομένων πλέον αγγίζουν τους 39 για την κάθε μία υπάλληλο και από τις 08/01/2020 οι υπάλληλοι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας και το ίδρυμα πλέον δεν λειτουργεί.

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την αρμόδια υπάλληλο για τα ιδρύματα του υπουργείου εργασίας  κα. Σακελλαρίδη έχω ζητήσει προσωπικά εδώ και λίγες ημέρες συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας κα. Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου, την οποία και θα πραγματοποιήσουμε τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα αν έχει την διάθεση ο κ. Δήμαρχος Τρίπολης τον καλώ να πάμε μαζί σε αυτή την συνάντηση με την κα. Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Έχω πει πολλάκις ότι μέλημα μου είναι η συνεργασία όλων για την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας την Αρκαδία μας.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Υπ. Βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia