Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στον Ι. Ναό Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην γενέτειρά του, την Τρίπολη.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιερισσού παίρνοντας αφορμή από το θαύμα της ιάσεως του Τυφλού από τον Κύριο, ομίλησε για την έννοια του θαύματος, από ορθοδόξου επόψεως. Τόνισε λοιπόν, ότι θαύμα είναι μια θύρα μέσα από την οποία “φαίνεται” η Βασιλεία του Θεού. Δηλαδή, μέσα από τα θαύματά του ο Κύριος φανέρωσε, “σήμανε” τη Βασιλεία του Θεού, φανέρωσε τη Βασιλεία του Θεού.

Εντύπωση δε, έκανε η φρασεολογία του δανεισμένη από τον Ιερό Χρυσόστομο που ρωτά: “και τί εστιν αύτη η Βασιλεία;” και απαντά με το στόμα του ο Κύριος: “η εμή Παρουσία!”. Η παρουσία του Χριστού είναι το μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου.

Τέλος, προ της απολύσεως ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο για την παρουσία του προ της πανηγύρεως του Ναού, αλλά και του ευχήθηκε τα έτη του να είναι πολλά και καρποφόρα.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο