Νοεμβρίου 13, 2019

Το νέο ΚΔΑΠ «Σβούρα» στην Τρίπολη - Είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους

Η «Σβούρα» είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους μικρούς της φίλους. Ένα νέο κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι στην πόλη της Τρίπολης.

1.Τι είναι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)?
Το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών είναι παιδαγωγικός χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, που προσφέρουν χαρά και διασκέδαση. Σκοπός τους είναι να παρέχουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται.
2. Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας του ΚΔΑΠ και ποια η διάρκεια λειτουργίας;
Το ΚΔΑΠ λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 13:30 έως 21:30. Ειδικά για τις ημέρες των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, το ωράριο λειτουργίας γίνεται πρωινό 08:00 με 16:00 για να εξυπηρετήσει τους γονείς. Η διάρκεια λειτουργίας του ΚΔΑΠ είναι από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και 31 Ιουλίου.

Η ιδέα του ΚΔΑΠ «Σβούρα»
Πριν χρόνια τα παιχνίδια ήταν η αιτία να μαζεύονται τα παιδιά στις αλάνες γεμίζοντας τις γειτονιές με φωνούλες μέχρι αργά το βράδυ. Η ευρηματικότητα, η κίνηση, η φαντασία, το γέλιο ήταν οι βασικοί κανόνες των παιχνιδιών. Ένα απ’ τα πιο διάσημα παιχνίδια της εποχής, η Σβούρα, είναι ένα παιχνίδι βασισμένο στο φαινόμενο της γυροσκοπικής μετάπτωσης το οποίο μιμείται για λίγα λεπτά μπροστά στα μάτια μας, την κοσμική δίνη. Ο πλανήτης μας, ο γαλαξίας, το σύμπαν το ίδιο περιστρέφεται σε μια αέναη κίνηση στο χώρο και στο χρόνο. Όπως η σβούρα είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει τη χαρά, τη διασκέδαση και τη μάθηση έτσι και εμείς θέτουμε ως στόχο τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Παίζοντας θα ανακαλύπτουμε τους κόσμους που ανοίγει μπροστά μας η σβούρα επιστρατεύοντας και τις πέντε μας αισθήσεις! Κίνηση, ήχος, μουσική, ρυθμός, χρώματα, πειράματα, υλικά, μορφές, υφές!

Το ΚΔΑΠ «Σβούρα» εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2019-2020. Όσοι γονείς διαθέτουν αξία τοποθέτησης Voucher μπορούν να γραφτούν δωρεάν στη Σβούρα!
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6976270160, 6978194289 και 2710242431 και από κοντά στο χώρο μας, Ερυθρού Σταυρού (Γορτυνίας) Τέρμα.

 

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia