Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από καθηγητές στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 6/11/2019 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από καθηγητές στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/ij6HZZT3mjc” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Οι καθηγητές ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι:

Με το καλημέρα της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς φάνηκαν οι προθέσεις του νέου προεδρείου και της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ) που προέκυψαν από τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας. Ζήλεψαν, φαίνεται, τη δόξα του Βρούτση που ως άλλος Τσάρος θα καθορίζει τις λειτουργίες των σωματείων.

Όχι μόνο δεν έχουν δημοσιοποιήσει  τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), αλλά με πρόταση του προέδρου της ΕΛΜΕ που συντάχθηκαν μαζί του και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΚΕ αρνούνται να υλοποιήσουν όποια απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δεν τους είναι αρεστή!!! Όπως κάνουν με την απόφαση για την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Πελοποννήσου, που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, και αφορούσε τις αδιαφανείς, αυθαίρετες ενέργειες και «καραμπινάτες» αδικίες της ΔΔΕ Αρκαδίας σε βάρος συναδέλφων.

Η στάση αυτή πέρα από καταδικαστέα είναι και αντικαταστατική διότι οι αποφάσεις των Γ.Σ. είναι δεσμευτικές για το ΔΣ και μπορούν να αλλάξουν ΜΟΝΟ με νέα απόφαση ΓΣ. Το Δ.Σ. οφείλει να σέβεται και να δρομολογεί προς υλοποίηση τις αποφάσεις αυτές.

Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία. Είναι γνωστός ο σφιχτός εναγκαλισμός και οι όροι συνδιοίκησης ΔΑΚΕ-ΔΔΕ Αρκαδίας. Άλλωστε πως μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή τους να μην υπάρχει διαφάνεια και ισονομία στις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, να αναρτώνται τα λειτουργικά κενά και τα μόρια των συναδέλφων, να υλοποιείται η διαδικασία τοποθετήσεων σύμφωνα με τις διατάξεις των ΠΔ 50/96 και 100/97, να αναρτώνται οι αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Αρκαδίας;

Η κοπτοραπτική, τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά που χαρακτηρίζουν αυτές τις αποφάσεις προωθούν επί της ουσίας την αντιλαϊκή πολιτική στον κλάδο της εκπαίδευσης. Καταστρατηγούν εργασιακά δικαιώματα, μετατρέπουν τους συναδέλφους σε εργαζόμενους-λάστιχο «έρμαια» στις διαθέσεις του εκάστοτε προϊσταμένου. Αυτό το μαύρο μέτωπο ΔΔΕ-ΔΑΚΕ-Προεδρείου ΕΛΜΕ πρέπει να βρει τείχος από την πλειοψηφία των συναδέλφων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο