Ρουμελιώτης: Όχι στην παράταση του κυνηγίου του αγριόχοιρου…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντίθετοι στην παράταση του κυνηγίου του αγριόχοιρου δηλώνουν, στο kynoclub.gr ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης και ο τ. πρόεδρος του και Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου κ Γιώργος Ρουμελιώτης.

 

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος
http://kynoclub.gr

“Είμαστε αντίθετοι, όλοι οι κυνηγοί με κάθε πρόταση η αίτημα παράτασης της θήρας του αγριόχοιρου και μάλιστα σε εποχή που το είδος βρίσκεται σε αναπαραγωγική περίοδο. Για τους κυνηγούς η εποχή της αναπαραγωγής των θηραμάτων και οχι μόνο είναι ιερή. Ήμαστε θηρευτές και όχι αποδεκατιστές΄΄ συμπληρώνει ο κ Ρουμελιώτης και παράλληλα διευκρινίζει: “Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία των αγροτών και όσων συμπολιτών μας πλήττονται από τις επιδρομές των αγριόχοιρων. Όμως αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η πολιτεία αποζημιώνοντας τους πληττόμενους. Όταν οι κτηνοτρόφοι αποζημιώνονται για τις ζημιές που τους προκαλούν οι λύκοι και οι αρκούδες έτσι θα πρέπει να αποζημιώνονται και οι αγρότες όταν υφίστανται ζημία από τις επιδρομές των αγριόχοιρων.”

-Αναμφίβολα οι θέσεις του κ Ρουμελιώτη αντιπροσωπεύουν όλους τους Έλληνες κυνηγούς μια και εκφράζουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις ηθικές αρχές της κυνηγετικής δραστηριότητες. Τις ηθικές αρχές που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αλλάζουν σύμφωνα με τα όσα επιβάλουν τα πρόσκαιρα τοπικιστικά συμφέροντα πολιτικών ή προσώπων ή κοινωνικών ομάδων.

-Αξίζει να σημειωθεί οτι σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την συμμετοχή των Κυνηγετικών Συλλόγων Τρίπολης, Δημητσάνας, Τροπαίων, Αστρους, Μεγαλόπολης και Λεωνιδίου επιβεβαιώθηκε η αντίθεση όλων στην οποιαδήποτε παράταση της κυνηγητικής περιόδου του αγριόχοιρου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο