«Βούλιαξε» από κόσμο η Αρκαδία

Το χιονισμένο τοπίο στην ορεινή Αρκαδία δημιούργησε ένα παραμυθένιο τοπίο και λειτούργησε καταλυτικά ώστε πάρα πολλοί να επιλέξουν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά στα γνωστά ορεινά θέρετρα της Αρκαδίας, τη Βυτίνα, τη Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα, αλλά και σε λιγότερο γνωστά χωριά, με αποτέλεσμα η πληρότητα να φτάσει σχεδόν το 100%, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος.

 

Ο κ. Μαρινάκος ανέφερε ότι καθ’ όλη την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η κίνηση ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική, όχι μόνο για τα καταλύματα στην ορεινή Αρκαδία, που η πληρότητα έφτασε στο 100% ακόμα και για τις ενδιάμεσες ημέρες, αλλά και για την αστική περιοχή της Τρίπολης η πληρότητα ήταν υψηλή.

Αυτό, όπως είπε, οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξενοδόχοι είχαν κάνει καλές προσφορές. Επίσης, πρόσθεσε ότι εξαιρετικά κινήθηκε και η υπόλοιπη τουριστική αγορά, που αφορά συμπληρωματικές υπηρεσίες και έχει να κάνει με καταστήματα εστίασης, υγειονομικού ενδιαφέροντος και παραδοσιακών προϊόντων.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επενδύσουν και να κεφαλαιοποιήσουν το καλό αυτό κλίμα των εορταστικών ημερών για αύξηση της επισκεψιμότητας και την υπόλοιπη χειμερινή τουριστική σεζόν.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι στοχεύουν εντός του Ιανουαρίου να συναντηθούν με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, για να τις καταθέσουν και να συζητήσουν συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με την τόνωση του περιφερειακού τουριστικού προορισμού της Πελοποννήσου.

zougla.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο