Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ με την εκκαθάριση 2019

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΠΙΤΙΑ 30ΕΤΙΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διαμερίσματα κατασκευής 1961-1980 βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αγοραστών την τελευταία τριετία, ενώ τα νεόδμητα, δηλαδή αυτά που χτίστηκαν μετά το 2012 ήταν απειροελάχιστα, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Ένωσης Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ). Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, την περίοδο 2017-2019 πωλήθηκαν περί τα 60.000 ακίνητα κάθε είδους, με τα περισσότερα απ’ αυτά να είναι διαμερίσματα και μονοκατοικίες. Tο 52,98% των συναλλαγών έγιναν στην Αθήνα και τα προάστια της.

ΣΤΑ 1,34 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2018 ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 67η θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης των εισερχόμενων ‘Αμεσων Ξένων Επενδύσεων στη Γαλλία για το 2018, ενώ, με συνολικό απόθεμα ύψους 321 εκατ. ευρώ, κατέχει την 51η θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στη Γαλλία. Σε ό,τι αφορά στην προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων, η χώρα μας κατέχει την 50η θέση μεταξύ των χωρών υποδοχής γαλλικών ΑΞΕ για το 2018, με συνολικό απόθεμα ύψους 1,34 δισ. ευρώ, το οποίο είναι μειωμένο κατά 6,6% σε σχέση με το 2017. Αυτά προκύπτουν από το ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Παρίσι.

ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019
Θετικά σε αξία στο +5,5% κινήθηκε η αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου (καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ., Ηπειρωτική Ελλάδα & Κρήτη, εξαιρούμενων των Νησιών) το πρώτο πεντάμηνο του 2019 (ετησιοποιημένα στοιχεία έως 02 Ιουνίου 2019), σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen, τα ταχέως διακινούμενα καταναλωτικά αγαθά (FMCGs) στο σύνολό τους παρουσιάζουν πιο μετριοπαθή τάση, στο +3,8%. Τα φρέσκα και επί ζυγίω προϊόντα εμφανίζουν την πιο θετική, διψήφια τάση στο +10,5%.

ΟΡΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ 0,2% ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ
Οριακή αύξηση 0,2% σημείωσαν οι τιμές στα οικοδομικά υλικά τον Μάιο εφέτος, με ανατιμήσεις να καταγράφονται, πάντως, στη συντριπτική πλειονότητα των επιμέρους κατηγοριών υλικών. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 0,2% τον Μάιο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2018, έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2018 με το 2017.

ΙΟΒΕ: ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
Μειώθηκαν κατά 6,9% οι επενδυτικές δαπάνες στο σύνολο της μεταποίησης το 2018 σε σχέση με το 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας του ΙΟΒΕ που πραγματοποιήθηκε το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου. Το 2018 σε αρκετούς μεταποιητικούς κλάδους η επενδυτική δραστηριότητα διευρύνθηκε, ωστόσο υπάρχουν και σημαντικοί κλάδοι στους οποίους η επενδυτική δραστηριότητα μειώθηκε. Από τις βασικές βιομηχανίες, στον κλάδο Μη Μεταλλικών Ορυκτών σημειώθηκε άνοδος της τάξης του 83,3%, ωστόσο, στα Χημικά, σημειώθηκε υποχώρηση της τάξης του 4,7%. Στα Τρόφιμα – Ποτά – Καπνός, οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων καταλήγουν σε μείωση των επενδυτικών δαπανών κατά 21,9%.

ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ 20 ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΠ-ΠΓΕ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Την πλήρη προστασία της ονομασίας «ΦΕΤΑ», καθώς και 20 άλλων γεωγραφικών ενδείξεων της Ελλάδας περιλαμβάνει το τελικό κείμενο της διεθνούς εμπορικής συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – MERCOSUR (Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη), η οποία επετεύχθη έπειτα από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν συνολικά περίπου 20 χρόνια. Με τη συμφωνία εκτός από τη Φέτα ΠΟΠ θα προστατευθούν και άλλες 20 σημαντικές ΠΟΠ και ΠΓΕ ονομασίες, όπως «ούζο» και το «τσίπουρο», οι οίνοι, τα ελαιόλαδα καθώς και η μαστίχα Χίου, ο κρόκος Κοζάνης, η ελιά Καλαμάτας, η κονσερβολιά Αμφίσσης, η κεφαλογραβιέρα, το μανούρι και η κορινθιακή σταφίδα Βοστίτσα.

ΕΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Τις συστάσεις του για τις εργασιακές και δημοσιονομικές πολιτικές των κρατών μελών για το 2019 δημοσίευσε το Συμβούλιο της ΕΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Ειδικότερα για την Ελλάδα, συνιστά να λάβει μέτρα το 2019 και το 2020 προκειμένου να επιτύχει βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη και να αντιμετωπίσει τις υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τις μεταρρυθμίσεις και να επικεντρώσει την επενδυτική πολιτική στους τομείς των βιώσιμων μεταφορών και της εφοδιαστικής, της περιβαλλοντικής προστασίας, της ενεργειακής απόδοσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των έργων διασύνδεσης, των ψηφιακών τεχνολογιών, της έρευνας και ανάπτυξης, της εκπαίδευσης, των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας, της υγείας και της ανάπλασης των αστικών περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη τις περιφερειακές ανισότητες και την ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής ένταξης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ 2018
Περιθώριο έως τις 30 Αυγούστου έχουν οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ προκειμένου να καταβάλλουν την πρώτη δόση της εκκαθάρισης εισφορών 2018 εφόσον έλαβαν χρεωστικά ειδοποιητήρια. Η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2018, με βάση το εισόδημα του 2017, για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες. Τα σχετικά ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ταμείου, και εφόσον είναι χρεωστικά, οι ασφαλισμένοι έχουν περιθώριο έως το τέλος Αυγούστου προκειμένου να καταβάλλουν την πρώτη δόση.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...

«Γεωργάντεια 2024» – Περίπτερο αγροτικών προϊόντων, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα

Ο Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ποσειδώνα Τρίπολης και την κοινότητα Στενού, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «Γεωργάντεια 2024», που θα πραγματοποιηθούν στο Στενό Αρκαδίας, θα λειτουργήσει περίπτερο αγροτικών προϊόντων. Οι καταναλωτές αναζητώντας ένα τοπικό προϊόν επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην ιστορία, την
Μετάβαση στο περιεχόμενο