Στήριξη του ΚΤΕΛ Αρκαδίας στον αγώνα του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμπόρευση της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. στα αιτήματα και τον αγώνα φοιτητών και εκπαιδευτικών, που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Η ενημέρωση μας είναι σχετική με την πρόσφατη ανακοίνωση στο θέμα της Αναδιοργάνωσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το Υπουργείο Παιδείας στην συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στην κατάργηση Τμημάτων της Σχολής Οικονομίας Διοίκησης και Πληροφορικής  στην Αρκαδική Πρωτεύουσα καθώς και το ενδεχόμενο κατάργησης της έδρας του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη. 

Πιο συγκεκριμένα στον παραπάνω σχεδιασμό του Υπουργείου: Ενσωματώνει, πέρα από κάθε λογική, τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος που ανήκουν σε άλλη Διοικητική Περιφέρεια, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ενισχύοντας έτσι την εξακτίνωσή του σε 6 πόλεις και 2 περιφέρειες!

Πραγματοποιεί το πρωτοφανές και ακαδημαϊκά πρωτόγνωρο να μετονομάζει ένα πανεπιστημιακό τμήμα όπως το Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα, μετατρέποντάς το σε “τμήμα μηχανικών 4ετούς φοίτησης”, ονομασία η οποία δίνεται στο νέο ακαδημαϊκό χάρτη στα τμήματα που έχουν προέλθει από πρώην τμήματα ΤΕΙ, υποβαθμίζοντας το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και τοποθετώντας το σε σχολή που έχει κέντρο βάρους την Πάτρα. Θέτει τις προϋποθέσεις για τη μεταφορά του αρχαιότερου τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκτός της Τρίπολης, που είναι η φυσική έδρα του. Δημιουργεί Ερευνητικό Κέντρο εκτός της έδρας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, επιφυλάσσοντας για την Τρίπολη μικρότερο αριθμό σε ερευνητικά ινστιτούτα ακόμη και από πόλεις εκτός περιφέρειας!
Ο Πρόεδρος με το Δ.Σ της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε κάνουν γνωστό από την πλευρά της Κοινωφελούς Επιχείρησης ότι: «Μετά από 17 συνεχή χρόνια λειτουργίας το σχέδιο νόμου που πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο ανατρέπει ολοκληρωτικά τον ακαδημαϊκό και χωροταξικό σχεδιασμό με την μεταφορά σε άλλη πόλη – και σε άλλη γειτονική Περιφέρεια – του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Οικονομίας Διοίκησης και Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ υποβαθμίζει δραματικά την πόλη της Τρίπολης από έδρα του Πανεπιστημίου κάνοντάς την παράρτημα και για πρώτη φορά στην ιστορία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, να κηρύξει την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του Τμήματος.

Το Υπουργείο ακόμα αρνείται τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής στην Τρίπολη αγνοώντας τη σύνδεσή της με το ενεργειακό τοπίο της Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου (μονάδα ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, φράγμα Λάδωνα, αιολικά/ηλιακά πάρκα). Επιπλέον, αρνείται τη δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής, η οποία είναι άμεσα σχετιζόμενη με την τοπική οικονομία και παραγωγή.

Ζητούμε από το Ίδρυμά μας να μην ενδώσει: στην περαιτέρω εξακτίνωσή του σε έκτη πόλη και δεύτερη περιφέρεια, στην “αναβάθμιση” των αριθμών, εντάσσοντας νέα τμήματα εκτός περιφέρειας, απλά για να γίνουμε περισσότεροι και όχι καλύτεροι, στην επιβολή εκ των άνω συνενώσεων που δεν υπήρχαν στα αρχικά πλάνα ούτε του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ούτε του ΤΕΙ Πελοποννήσου, αλλά ούτε και στις προτάσεις της “Μεικτής Επιτροπής Συνεργασίας” (“Επιτροπής Γαβρόγλου”), που το ίδιο το υπουργείο συνέστησε.

Ως ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. καλούμε τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και τονίζουμε, ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας και η αναβάθμισή του αναμενόταν ως μια αναπτυξιακή «ανάσα» για την Αρκαδία. Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε ποιοι παράγοντες και ποια λογική υπαγόρευσε αυτές τις προτάσεις ή αυτό το σχέδιο νόμου, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για σοβαρή υποβάθμιση της περιοχής μας και των όποιων πιθανοτήτων ανάπτυξης θα προσέφερε σε αυτήν η συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων και η ίδρυση των νέων τμημάτων στην Τρίπολη.

Απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε να λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω πριν καταλήξετε σε οποιαδήποτε οριστική απόφαση, καθώς και το πόρισμα και τις προτάσεις της Επιτροπής σχετικά με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο