Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ζητά να μη μπουν λουκέτα στα Α.Τ. σε Λεβίδι και Τεγέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας με επιστολή του ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημόσιας Τάξης Στέφανο Τόσκα, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή,την επανεξέταση της αναστολής λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων Λεβιδίου και Σταδίου Τεγέας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα Αστυνομικά Τμήματα Λεβιδίου και Σταδίου
Την επανεξέταση του θέματος σχετικά με την αναστολή λειτουργίας Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου του Νομού Αρκαδίας ζητά σε επιστολή του η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στους: Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Στέφανο, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη Πέτρο και Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή Δημήτριο.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, κ. Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχε,
Πληροφορηθήκαμε και εμείς, όπως όλη η τοπική κοινωνία, το νέο σχεδιασμό και την πρόθεση του αρμόδιου Υπουργείου σχετικά με τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, στην οποία περιλαμβάνεται και η κατάργηση των Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου του Δήμου Τρίπολης.
Ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του νομού μας, αλλά και στο πλαίσιο του κοινωνικού μας ρόλου, γίναμε αποδέκτες της ανησυχίας και της απογοήτευσης που διακατέχει πολίτες και επαγγελματίες των περιοχών αυτών από αυτήν την εξέλιξη. Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει όλη τη χώρα, η ελληνική επαρχία αντιμετωπίζει και αυτή έξαρση της εγκληματικότητας, καθώς τα χωριά μας αποτελούν πολλές φορές τον «εύκολο στόχο» για τους επίδοξους εγκληματίες.
Τα αστυνομικά τμήματα που προγραμματίζεται να κλείσουν καλύπτουν έναν μεγάλο αριθμό χωριών της περιοχής μας και η προσφορά τους στην τοπική κοινωνία είναι σημαντική. Το δε κόστος λειτουργίας τους (δεδομένου ότι το ΑΤ Λεβιδίου στεγάζεται και σε δημοτικό κτήριο) είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που θα έχει η παύση της λειτουργίας τους, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Λάβετε υπόψη σας ότι στο Λεβίδι λειτουργούν τράπεζες που διευκολύνουν τις οικονομικές συναλλαγές και την καθημερινότητα των κατοίκων δεκάδων χωριών, οι οποίες χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης ενδέχεται να αναστείλουν τη λειτουργία των υποκαταστημάτων τους. Αυτό θα αποτελέσει άλλο ένα πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, η οποία ούτως ή άλλως έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.
Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η προστασία και ασφάλεια του πολίτη είναι το ελάχιστο που το κράτος οφείλει να παρέχει. Η ελάχιστη εξοικονόμηση που ενδέχεται να επιτευχθεί από αυτήν την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων είναι ασήμαντη μπροστά στην ασφάλεια και την προστασία που πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους τους πολίτες. Γι’ αυτό εισηγούμαστε προς όλους τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν το θέμα αυτό και να συμβάλουν στη διατήρηση των αστυνομικών τμημάτων των χωριών μας, προκειμένου να παρέχονται οι ελάχιστες συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης των συμπολιτών μας και απρόσκοπτης οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο