Κυνηγετικοί σκοπευτικοί αγώνες στον Άγιο Θεοδωρο στην Τρίπολη (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 17 Μαρτίου γιόρτασε το εξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στον ιστορικό λόφο που αποκαλείται και «το μπαλκόνι» της Τρίπολης.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/qy1kYaRlbeA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Το εξωκλήσι είναι χτισμένο εκεί ακριβώς που ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μετά την Άλωση της Τριπολιτσιάς έχτισε μια μικρή εκκλησία τους Αγίους Θεοδώρους.

Την Κυριακή το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία τελεστεί μνημόσυνο για τον μεγάλο απελευθερωτή του γένους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Μετά την θεία λειτουργία πραγματοποιηθήκαν όπως κάθε χρόνο, αγώνες σκοποβολής με την συμμετοχή κυνηγών. Την ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων είχε ο Κυνηγετικός και Σκοπευτικός Σύλλογος Τρίπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σκοπευτικοί αγώνες έχουν τις ρίζες τους από τα χρόνια της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσιάς, όπου ο Κολοκοτρώνης και τα παλικάρια του στον ιστορικό λόφο πραγματοποιούσαν σκοπευτικούς αγώνες για να εξασκούνται στο σημάδι και να είναι ετοιμοπόλεμοι. Εδώ και πολλά χρόνια, προς τιμή του μεγάλου Στρατηλάτη, πραγματοποιούνται Σκοπευτικοί Αγώνες από τον Κυνηγητικό Σύλλογο της Τρίπολης στο χώρο του σκοπευτηρίου που έχει στηθεί δίπλα στο εξωκλήσι.

Δίπλα στο εξωκλήσι βρίσκεται βράχος ο οποίος έχει την μορφή θρόνου. Η παράδοση αναφέρει ότι σε αυτό το βράχο καθόταν ο Κολοκοτρώνης, αγνάντευε την Τριπολιτσιά και έστηνε τα σχέδια του για την απελευθέρωση της.

{gallery}skopeytikoi_agones_agiothodora{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο