Επίσημη παρουσίαση ντοκιμαντέρ για τα μοναστήρια της Αρκαδίας στην Αθήνα (video - pics)

Επίσημη παρουσίαση του θρησκευτικού -τουριστικού ντοκιμαντέρ της Περιφέρειας Πελοποννήσου -ΠΕ Αρκαδίας με τίτλο "Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας", στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού στην Αθήνα.

Η Αρκαδία είναι κατάσπαρτη από μοναστήρια , ασκηταριά, ναούς, γιατί κατοικείται διαχρονικά από ευσεβείς ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα έχει απόκρημνα βουνά όπου κτίστηκαν οι ιερές αετοφωλιές ενώ σημαντική σε αυτό ήταν και η συμβολή των Λαγκαδινών μαστόρων που γνώριζαν την τέχνη της πέτρας.

Με το ντοκιμαντέρ θέλουμε να αναδείξουμε τον θησαυρό που διαθέτει η Αρκαδία... Δεν επιδιώκουμε μόνο τη γνωριμία με τα μοναστήρια, αλλά μέσα από τις έξι διαδρομές που έχουμε δημιουργήσει θέλουμε ο επισκέπτης-περιηγητής να γνωρίσει τις ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχές που έχουν χτιστεί τα μοναστήρια, να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας, την γαστρονομία μας, την ιστορία μας και βέβαια τους φιλόξενους ανθρώπους μας.

athina paroysiasi1

Αποτελεί ένα ερέθισμα να έρθει ο κόσμος να γνωρίσει τον τόπο μας, ενώ στο σχεδιασμό μας είναι να δημιουργηθεί ένα ακόμα ντοκιμαντέρ για το 1821 και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Η Περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του τουρισμού και κυρίως των εναλλακτικών μορφών του και ήδη έχουμε πολλούς επισκέπτες τόσο στο Menalon Trail, όσο και στο αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου ενώ περιμένουμε να ξεκινήσει και το καταδυτικό πάρκο του Τυρού.

athina paroysiasi2

Μέσα από το θρησκευτικό τουρισμό περιμένουμε να αναγεννηθεί η Αρκαδία μας και θεωρώ πως αυτό θα το πετύχουμε με τη βοήθεια όλων.

Καλοτάξιδο το ντοκιμαντέρ!

(Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας" και με Αγγλικούς υπότιτλους)

ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia