Το σπήλαιο Κάψια στα 12 ωραιότερα της Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα σπήλαια κεντρίζουν το ενδιαφέρον καθώς η εξερεύνηση τους κρύβει πολλές εκπλήξεις και εικόνες που μαγεύουν τους επισκέπτες. Η Ελλάδα έχει πολλά επισκέψιμα σπήλαια σε όλη την επικράτεια που γίνονται πόλος έλξης για την ομορφιά και την απόκοσμη ατμόσφαιρα που υπάρχει στο εσωτερικό τους.

Σταλακτίτες και σταλαγμίτες, υπόγειες λίμνες και παράδοξοι σχηματισμοί βράχων έχουν την τιμητική τους κεντρίζοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων. Ας δούμε λοιπόν στη συνέχεια μερικά από τα πιο όμορφα ελληνικά σπήλαια…

1. Σπήλαιο Περάματος

2. Βλυχάδα Δυρού

3. Αλεπότρυπα Δυρού

4. Σπήλαιο Λιμνών

5. Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη

6. Σπήλαιο Ελεφάντων

7. Σπήλαιο Πιτσών

8. Σπήλαιο Κάψια
Τα 12 ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδας! Η φύση στα καλύτερα της..

Βρίσκεται περίπου 1,5 χλμ. βόρεια του χωριού Κάψια και 15 χλμ. μακριά από την Τρίπολη, στο νομό Αρκαδίας και θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα σπήλαια στην Ελλάδα. Το σπήλαιο, γνωστό με το όνομα «καταβόθρες του Κάψια», ερευνήθηκε πρώτη φορά το 1887 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Γουσταύο Φουζέρ και οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της χώρας. Πολύχρωμοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες δημιουργούν σχηματισμούς μοναδικής ομορφιάς, αλλά και εντυπωσιακές αντανακλάσεις στο εσωτερικό του.

9. Σπήλαιο Αλιστράτης

10. Σπήλαιο Καστανιάς

11. Σπήλαιο του Ορφέα

12. Σπήλαιο Δράκου

 

dinfo.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιδείνωση του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας

Η πτώση της θερμοκρασίας στους 21 με 23 βαθμούς...

«Επιδιώκουμε συνεργασίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας»

Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κας Ανδρέα Πάολα Ρόχας. Το εν λόγω σύμφωνο αφορά έρευνα που στοχεύει στον εντοπισμό και την ανάπτυξη ενός αλληλένδετου συνόλου πρακτικών, που επιτρέπουν σε μια κοινότητα να μάθει πώς να προλαμβάνει και

Συνελήφθη 25χρονος στην Κορινθία γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (18.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε με την πρέπουσα επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα, την Τετάρτη 17/4/2024. Αρχικά, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στο χώρο της Ολυμπιακής πλάκας. Η υποδοχή έγινε από τον Δήμο Τρίπολης και τον Τεγεατικό Σύνδεσμό, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και της μεικτής Χορωδίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο